RS Erik Bye i fart ved Senja

Lytt ekstra godt til værmeldingen!

I påsken for to år siden omkom hele ni personer på sjøen. Dette ønsker Redningsselskapet for en hver pris å unngå igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare hjelpekorpsene til fjells som går en hektisk uke i møte. Påsken er også høytid for årets første turer på sjøen for mange båteiere.

Redningsselskapet har allerede hatt sitt første påske-oppdrag, skriver Bergensavisen. Dette skjedde da en av selskapets skøyter måtte assistere en 38 foter med fem personer om bord. Den ene akselen med propell hadde forsvunnet, noe som resulterte i en stor lekkasje.

Til tross for at påsketiden kan by på vakre og solvarme dager til sjøs, er temperaturen fortsatt såpass ustabil at den i seg selv utgjør en trussel hvis den undervurderes.

Ikke minst er sjøtemperaturen så lav at det ikke skal lange tiden til før man fryser i hjel ved et eventuelt forlis. En redningsvest er til liten hjelp når vannet er iskaldt.

Redningsselskapet oppfordrer derfor alle som skal på sjøen til å ta sikkerheten og årstiden på alvor. Ved lengre turer bør man sikre seg at redningsflåte, kommunikasjonsutstyr, og sikkerhets drakter er i orden.

Til sist: følg reglene til sjøs og lytt ekstra godt til væremeldingen før du legger ut, er rådene fra Redningsselskapet.