– Duckjibe er lettere

Ifølge Oda er det både kulere og lettere å gjøre en duckjibe enn vanlig jibb.

Publisert Sist oppdatert

Jibbing er, som du kanskje vet, når du vender med vinden. I stedet for å gjøre den klassiske jibben, går det an å flippe seilet med akterliket (bakenden av seilet) mot kroppen. Mange velger dessuten å ikke skifte fotposisjon før de er på god vei den andre veien. I denne videoen kan du se hvordan Oda Johanne Stokstad Brødholt løser utfordringen.

TATT AV VINDEN

Magasinet Fri Flyt har laget en programserie med tips til hvordan du kan bli en bedre brettseiler. I denne programserien tar de for seg hvordan du rigger, kommer i fotstroppene, jibber, tacker og hopper.

– Men vi gir oss ikke der. Oda er en rev på freestyle, så da skal vi selvsagt innom en god del freestyle-knep. Dessuten tar vi for oss både forlengs og baklengs loop, skriver Fri Flyt.

SE VIDEO AV DUCKJIBE HER:

Verdenscupen

For noen år siden sa Oda nei til å fortsette i eliteserien i håndball og takket antakelig også nei til en fremtid på landslaget. En ny idrett grep tak 25-årigen. Lidenskapen til windsurfing ble raskt en besettelse og alle penger hun tjente gikk rett i nytt utstyr og reising. Leken ble som smått mer alvor og før hun visste ordet av det deltok hun i sin første verdenscup. Resultatet var bedre enn forventet og motivasjonen om mulig enda sterkere. Oda ble med på resten av verdenscupen og endte opp på en sammenlagt femteplass - på første forsøk. Tidligere denne uken sikret hun sin andre tredjeplass i verdenscupen og ligger nå som nummer to i sammendraget.

SE VIDEO AV TRADISJONELL JIBB  HER: