Seilerne får vinden i trynet hele veien hjem.
«Camper» er på vei hjem til Norge. Båten ble nummer 2 i Volvo Ocean Race 2012.

Rett i tryne

Per Ottar Skaaret og Wolpack-gjengen får en skikkelig test av «Camper»s kryssegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Per Ottar Skaaret hentet Volvo 70-båten «Camper» denne helgen. Båten får kryss hele veien hjem. Båten ble pukket opp i Hambel i England før de ble seilt til øya Guernsey hvor den ble utfortollet.

– Det blåser steady 20 knop og vi seiler full kryss nordover. Maks canting keel, dvs 40 grader, 75% daggerboard, J4 og fullt storseil. Seiler i utrolige 13 knop på kryss'en. Har seilt mye rått, men dette tar virkelig kaka. Hvilken jævla råtass..., skrev Thomas Nilsson på Facebook i går. Båten krysser, men ikke i samme fart, kun 8,5 knop i følge sporet på Marinetraffic.

Les mer om Per Ottar Skaarets båtkjøp her.

Problemene har startet

En av grunnene til at Volvo Ocean Race gikk inn for en en-type-klasse var at V70 båtene ble bygget helt på grensen. Båtene er kjent for mange tekniske problemer, og et slikt har alt dukket opp på «Camper» For 12 timer siden var farten kun 1,4 knop.

– Tackline på J4 røk i forbindelse med et slag. Dette seilet står på sitt eget forlik, så da ble det en time med hardt arbeid før vi var i gang igjen. Nå blåser det 24-25 knop og en helvetes strømsjø. Får ristet godt på oss nå, men koser oss glugg i hjel, skriver Thomas Nilsson på Facebook.

Yr melder om vinder fra øst i flere dager fremover i Nordsjøen. Det blir en lang kryss hjem til Sandefjord.

Følg «Camper» her

Campers spor siden uttolling på Guernsey