GoFree er Navicos AppStore for kart og programvare.
Med nyere Raymarine-plottere kan du overføre ferske kart rett fra iPaden.

Ferske kart på plotteren

Navionics gjør det enklere å oppdatere dine sjøkart og utfordrer GoFree.

Publisert Sist oppdatert

SONARCHARTS: En ny fuksjon i Navioncs er batymetriskekart. Meningen er at båtbrukerne skal gi funksjonen høy nøyaktighet, men dette er ikke tillatt i Norge. Funksjonen må ikke brukes til navigasjon.

GoFree er Simrad, Lowrance og B&Gs løsning på oppdatering av kart på plotteren. Det er en digital butikk hvor du kan kjøpe ulike kart og apper rett fra plotteren, men du finner ikke kart fra Navionics. Navionics vil styre sin egen butikk. De har Raymarine med på laget. Med GoFree så kreves det at du kobler smarttelefonen din opp mot plotteren, og gjennom den får tilgang til internett. Selve betjeningen blir gjort fra plotteren.

Overføring fra nettbrett

Navionics gjør det annerledes. Her handler du ferske kart rett fra telefonen, eller nettbrettet, og når du kobler sammen dette med plotteren, når du er om bord, vil plotterens kart bli oppdatert. Fordelen er at du kan laste ned kartene hjemme med bredbånd, og overføre dataene til båten via Wi-Fi uten å måtte bruke mobilt bredbånd.

Ikke for alle

Teknologien er mulig fordi Raymarine benytter seg av de samme Navionics-kartene som brukes på nettbrett. Oppgraderer du på nettbrettet, så vil også plotterens kart bli oppdatert. Systemet får enda mer nytte om du bruker SonarCharts og logger dine egne dybdedata. Disse henter du fra plotteren, overfører til nettbrett og laster opp til Navionics database hvor du også henter ned andres dybde målinger. Dessverre setter det forsvaret foten ned for denne muligheten i Norge. For å synke via Navionics så må du også ha nettbrett eller smarttelefon fra Apple. Disse må også ha Navionics' appen. Det krever også en nyere Raymarine plotter med Wi-Fi.

Bedre kart

Har du utstyret i orden, så prøv. Navionics har oppgradert kartene hvor du får mer detaljer uten å måtte zoome så dypt som tidligere. Om du ikke har plotter med Wi-Fi, så kan du oppdatere kartene ved å ta med kartbrikken med hjem, sette den i PCen og gjøre det på den gamle måten.

Her kan du laste ned programvaren du trenger for å oppgardere kartbrikken din via PCen.