På vei fra Nordvestpassasjen

Manu Wattecamps-Etienne hopper om bord på redningsfartøyet.
Manu Wattecamps-Etienne har opplevd tøffe forhold tidligere, og skriver på Facebook at båten tåler alt.
«La Chimere» i Alaske før kursen ble satt sydover.
Manu Wattecamps-Etienne noen dager før den dramatiske redningsaksjonen.

Reddet i syv meters bølger

Franske Manu Wattecamps-Etienne seilte i sommer gjennom Nordvestpassasjen, men utenfor Alaska gikk det galt.

Publisert Sist oppdatert

Manu Wattecamps-Etienne var på vei sørover i Atlanterhavet da været ble for røft i går, tirsdag 20. oktober. Den unge franskmannen hadde seilt fra Dutch Harbour i Alaska 13. oktober. 

Soloseileren og hans katt hadde vært i kraftig vær i flere døgn. Den 32 fot lange aluminiumbåten hadde blitt slått rundt flere ganger, og den var delvis fylt med vann. 28-åringen maktet ikke å lense ut vannmassene, og båten var uten styring og instrumenter. Båten sendte ut nødsignaler 400 mil syd for Cold Bay og var på vei til Vancouver.

Manu Wattecamps-Etienne seilte en 10 meter lang Glénans 33. Båten har moderne linjer og har mye til felles med en Class 40, men i en mindre utgave. 

Heftig redning

Slepefartøyet «Tor Viking II», registrert i Sverige, ble kalt opp for å gi soloseileren assistanse etter at franskmannen hadde sendt ut nødsignaler. Isbryteren fikk en tøff oppgave, noe som filmen, som er tatt opp av et redningsfly som bidro til redningen, viser.

Mannskapet om bord i «Tor Viking II» fikk sendt over en redningsline og sele. I den urolige sjøen klarte franskmannen å hoppe ut fra båtens baug og over rekka til redningsskipet. I spranget fikk han også med seg skipskatten sin. 

Ulykkelig seiler

Det gikk bra med franskmannen og katten, men han forteller på nettstedet Voile et Voilier at han lider over tapet av båten «La Chimere». Den var alt han eide, eller enda verre; han må nå betale på lån for en båt som er borte. – Jeg føler meg som en fotballspiller som akkurat har mistet et ben. Det vil ta lang tid før jeg kan sette ut igjen i egen båt, forteller Wattecamps-Etienne til det franske nettstedet. 

TØFFING: Manu Wattecamps-Etienne la ut dette profilbildet på Facebook fra Nordvestpassasjen.