Tamper å trekke i

TAMPER Å TREKKE I
STABIL DUK: Moderne, stabile seil er sydd slik at de har optimal form med horisontale rynker i lite vind. Når vinden øker, strekkes forliket ved hjelp av fallet slik at rynkene blir borte.
PÅ GRUNN: Ved å benytte storseilsfallet kan man med kløkt og forsiktighet krenge den grunnstøtte båten og trekke den av grunnen.
ULIK TRIM: Disse to Expressene har ulik trim under de samme forholdene. Den ene seiler med slakt storseilsfall og horisontale rynker i storseilet. Det gir storseilet en flatere inngang, noe som igjen gjør at genuaen kan hales lengre inn uten at man ...
... I den andre Expressen er storseilsfallet strammet så hardt at rynkene i seilet tenderer til å være vertikale. I dette seilet er busen trukket lengre frem og inngangen til storseilet er rundere. Det igjen betyr at de må være forsiktige med å ...
TIL FORNØYELIGHET: Fallene kan brukes til mer enn å heise opp seilene – for eksempel til å holde en hengekøye svevende.

Del 1: Fallet kom først

Om bord i en seilbåt er det mange tamper å trekke i. Hver eneste en har en funksjon og en virkning på seiltrimmen, men flere av tampene kan også være til annen nytte om bord. Fallet er selve ur-tampen om bord.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange tamper å trekke i om bord i en seilbåt. Alle har en hensikt og ved å slakke eller stramme dem, er det noe som skjer.

Fallet

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER