JULES VERNE TROPHY

IDEC og Spindrift gjør jorda mindre

De to gigantiske trimaranene er på jakt på ny rekord rundt jorda, og ligger foran skjemaet.

Publisert Sist oppdatert
SPOR: Spindrift ligger noen få nautiske mil foran rekorden etter to døgn, men vil i timene fremover øke forspranget.

Det er to døgn siden båtene la ut fra den engelske kanal, Idec to timer før Spindrift. I løpet av 48 timer har båtene tilbakelagt over 1400 nm og ligger nå vest av Kanariøyene. Båtene flyr nå gjennom ARC feltet på vei til Karibia. Også de startet på søndag. 

Knallstart

Begge trimaranene har ligget å ventet på et ideelt værvindu, og det fikk de på søndag. Det viktige poenget er å komme rask gjennom høytrykket som vanligvis ligger ved Azorene, og kjappest mulig i passatvinden som de nå er.

I går lå både Spindrift og Idec et godt stykke bak skjemaet til verdensrekordholder «Banque Populaire», men starten på tredje døgnet gikk smått for rekordholderen, og nå har IDEC en ledelse på 91 nm i forhold til rekordskjemaet.

Spindrift ligger to timer bak, og med 34 knop i snitthastighet, mot 15 som Loik Peyron hadde med «Banque Populaire», så blir det fort mye distanse. 

Matchrace

 

IDEC: Trimaranen på 31,5 meter ble bygget som «Groupama3» i 2007. Og satte ny jorda rundt rekord i 2010 med 48 døgn, 7 timer og 44 minutter.
TØFT: Mye vind med grov sjø på tvers av vindretningen gjorde starten tøff. Men med høy hastighet tok det ikke lang tid før katamaranen var i varmere klima.