Søk i arkivet

METEOROLOGI OG VÆR-RUTINGFinn veien gjennom været

Hvordan lese været, håndtere og utnytte det – det er temaet Asker Seilforening innbyr til.

Været er noe alle seilere må forholde seg til – enten de er regatta- eller turseilere.

– Derfor er temaet vi tar opp i kveld like aktuelt for turseilere som det er for regattaseilere, sier Morten Sollerud i storbåtgruppen Asker Seilforening.

Praktisk meteorologi

Foreningen har hentet krefter fra egne rekker for å fortelle om dette; Christen With og Simen Løvgren. De skal fortelle nærmere om praktisk meteorologi, vind og bølger i Indre Oslofjord og værrouting i ytre fjord og enda lengre – hvordan man kan planlegge for lengre etapper hvor været vil variere.

– Temaene vil bli belyst med litt teori og praktiske eksempler for å gi alle seilerne mulighet til å bruke disse verktøyene uten altfor store investeringer i tid og utstyr, sier Sollerud.

Foredragsholderne vil fortelle om app-er du kan få til noen hundrelapper, men som skal kunne gi deg gode vær-rute-løsninger.

– Som alltid i seiling vil vi legge vekt på hovedprinsippet for seiling, KISS – keep it simple, stupid – også på dette området, sier Sollerud.

Han forteller at møtet er åpent – for medlemmer og ikke-medlemmer – og for både tur- og regattaseilere. Det foregår på Blakstadtangen i Asker (kl 18:30) – 27. januar.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen