Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Lytt ekstra godt til værmeldingen!

I påsken for to år siden omkom hele ni personer på sjøen. Dette ønsker Redningsselskapet for en hver pris å unngå igjen.

Følg «Göteborg» på nettet

Den 12. September 1745 gikk Ostindiafareren «Götborg» på grunn ved innseilingen til hjembyen med samme navn. Nå seiler hennes dobbeltgjenger i beste velgående på de syv hav. Følg ferden på internett.

Brettseiler krysser det Indiske Hav

Den franske brettseileren Raphaela Le Gouvello planlegger å krysse det Indiske Hav med seilbrett. Distansen hun skal seile er på 3400 nm og hun gjør det alene og uten følgebåt.

Sommertokt og «Sailcamp» med Sjøkorpset

Sjøkorpset i Oslo inviterer barn og unge til sommertokt med seilskuta «Christiane». Noen uker senere arrangeres årets «Sailcamp» på Lunde nord for Son.

Starter seilskole

Holmestrand seilforening starter seileskole denne våren. Målet er å gjøre de unge trygge i båt og få en god adferd på sjøen.

På med vesten - også i Thailand

Synes du det er strengt i Norge i forhold til krav om bruk av redningsvest? I så fall er det ikke så mye bedre i Thailand. På med den lekre, oransje vesten, eller bli på land.

 Langturseminar på Sjøen for alle

Langturseminaret i Seilas’ regi er blitt et populært innslag under Sjøen for alle. I år foregår det onsdag 22. mars fra kl. 1700 til 2000 i konferanseavdelingen på Arena hotell som ligger vegg i vegg med messehallen.

Kvinnelige båtførere tryggere enn menn

Hele 85 prosent av alle båter som ble meldt skadet i fjor, hadde en mann ved roret. Det er også langt færre kvinner som drukner fra småbåter enn det er menn.

Ta i mot helten på Gardermoen i dag!

Staale er en eventyrer som var ett døgn unna å fullføre drømmen om å seile alene rundt Antarktis. Han forlot Chile i går og ankommer Gardermoen i dag 23.02. klokken 14.55. Her forteller bestekameraten Roger Andre Federici om Staale og det dramatiske forliset utenfor Kapp Horn.

Seminar om været i Vestfjorden

I forbindelse med NOR 2006 vil det 4.mai avholdes et seminar om værforholdene i Vestfjorden. Målet er at deltakerne til årets NOR-regatta skal være best mulig forberedt på hva de kan møte på turen over til Værøy.

Seminar om været i Vestfjorden

I forbindelse med NOR 2006 vil det 4.mai avholdes et seminar om værforholdene i Vestfjorden. Målet er at deltakerne til årets NOR-regatta skal være best mulig forberedt på hva de kan møte på turen over til Værøy.

Seilkurs for begynnere i Bodø

Bodø seilforening arrangerer 21. -23. april seilkurs for begynnere. Mål for kurset er å lære hvordan en seilbåt virker, hvordan en bruker utstyret for å få båten best mulig framover. Kurset forutsetter ingen forkunnskaper.

Eventyrseilas i januar

Noen få sverger til helårsdrift på båtene sine. For vinter og kulde er intet hinder for båtglade nordmenn. Her kommer det en stemningsrapport fra Ole Gilbo som nettopp har vært på guttetur til Strømstad. - Bruk båten hele året, oppfordrer Gilbo.

Gå til toppen