Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Til Svalbard for tredje gang

John og Amanda Neal finansierer seilingen ved å dele sine kunnskaper. Om du vil være med, så er det ikke ledig plass før i 2017.

Ukens trimmetips - Nummer 4: Med mastebøy trimmer du storseilet

Litt avhengig av riggtype kan akterstaget brukes til å bøye masten. Det har konsekvenser for profilen i storseilet, og kan brukes aktivt for å tilpasse storseilet etter skiftende forhold.

Ny bok om seiling: Omfattende om seil og rigg

Riggen og seilene er selve motoren om bord i en seilbåt, og alle som ønsker seg en velfungerende «motor» – enten de skal seile regatta eller på tur – bør være interesserte i hvordan den skal behandles og trimmes. Det gir den nye boken «Seil og rigg» god veiledning om.

Ukens trimmetips – tips nummer 3: Spenning må du ha i forstaget

Bruk akterstaget til å regulere spenningen i forstaget. Det påvirker profilen i forseilet. Dermed kan du tilpasse seilet etter forskjellige vind- og bølgeforhold. Her er noen tips, hentet fra boka «Seil og Rigg».

Tamper å trekke i - Del 3: Tvistens kontrollører

Barber-halet, bomvangen og løygang-halingen er viktige hjelpemidler til å gi deg den rette trimmen. Ikke minst når du slipper litt ut på skjøtene.

Seiltrim: Tvistens mysterium

Tvist er kanskje det viktigste trimparameteret av alle. Men hva er det egentlig – og hvorfor har vi bruk for det? Det er en ganske interessant historie, for her er det flere ting på spill enn man skulle tro.

Ukomfortabelt i toppen av masta

Tøffe tak for shorthandseilere i Transat AG2R som krysser Atlanteren i Figaro II.

UKENS TRIMMETIPS - TIPS NUMMER 2: Planlegg før du skal opp i masten

Gode rutiner og grundig omtanke kan redusere risikoen for ulykker når man skal opp i masten. Her noen tips, hentet fra boka «Seil og Rigg».

Påbudt med vest også i sommer

Det blir påbudt med flytevest i småbåtene i sommer også.

Ukens Trimmetips – TIPS NUMMER 1: Bruk mastekranen med fornuft

Mange skader oppstår ved mastekranen når riggen skal opp eller ned. Det er en jobb som krever omtanke! Her er en praktisk og sikker framgangsmåte, hentet fra boka «Seil og rigg».

Mistet kjølen og livet

Et nederlandsk par ble funnet døde og båten uten kjøl nær en strand i Karibia. Årsaken til forlise er ukjent.

Clipper Race: Dødsulykke til havs

40 år gamle Sarah Young ble skylt overbord og omkom

Haugesund–Shetland Del 2: Velkommen til min soloseilas-verden!

– Dette er soloseiling! Erik Martin Aanderaa har publisert andre del av seilasen sin mellom Haugesund og Shetland før påske.

Gå til toppen