Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Avhjelp og løsninger

Selger har solgt en båt som lekker. Dette må utbedres – det er det enighet om. Men hvem skal betale frakten og ulempene med å få båten til verkstedet?

Heis og berg «ballongene»: Ha full kontroll

De store og ofte fargerike «ballongseilene» er mer krevende enn andre seil, men gjør du det riktig, er det lettere enn du tror?

Rekordlavtrykk på vei

På julaften er lufttrykket mellom Shetland og Færøyene kun på 930 hPa. Det vil vi merke i Norge.

Nettbrett om bord: Til nytte og moro

Nettbrett er til glede for alle om bord. Vi har langtidstestet ulike modeller. Her er våre kjøpsråd.

Sikkerhet – et ubegrenset gode?

Det blir aldri helt risikofritt å seile. Noen vil dø på sjøen neste år også, så kampen for økt sjøsikkerhet fortsetter. Men kan vi gå for langt? Kan det bli for mye sikkerhet?

Forsikrings selskapene krever papirkart

Kartplotter og digitale kart på telefon og tablet er forlengst blitt allemannseie. Er tiden inne for å sende papirkartene til gjenvinning?

De gode prosessene

Vanligvis inneholder denne spalten eksempler på problemer med forsøk på en løsning. Denne gangen handler det om hva som kjennetegner en god prosess som gir en løsning for begge parter.

Fra ekstremsport til søndagstur

Kite-seiling er nær beslektet med seiling på sjøen, og overførselsverdien er stor – begge veier.

Lystbåter må vike for nyttetrafikk: Fikk kraftig bot etter kollisjon med tankskip

Skipperen på «Atalanta of Chester» har høstet kostbar lærdom etter at han under Cowes Week for to år siden forsøkte å presse seg foran baugen på et norsk tankskip. Se video.

Stena Saga reddet soloseiler

Stena Saga kom til unnsetning da en norsk soloseiler var i havsnød midt i Skagerak natt til lørdag.

Virbac Paprec på hodet

De to kjente og rutinerte seilerne Jean Pierre Dick og Roland Jourdain mistet kontroll på båten under trening før Transat Jacques Vabre seilasen. Se video av kullseilingen.

Mine røde bukser

Har man seilt over Atlanteren, kan man rettmessig gå i røde bukser. Men noen bukser er rødere enn andre. Her er en sannferdig og personlig beretning om å krysse Atlanterhavet i en helt annen tid.

25 år siden Are Wiig seilte alene over Atlanterhavet: Tilværelsen der ute er fantastisk

– Jeg lengter ofte tilbake til tilværelsen der ute. Are Wiig var den først nordmannen som fullførte en regatta over Atlanterhavet – alene. Det skjedde for 25 år siden.

Gå til toppen