Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Sjømenn og tradisjon: Hva er en skonnert?

En brigg, en fullrigger og en bark lar seg definere og forklare. Men hva er en skonnert? Mange mener det er begynnelsen på en krangel.

11 av 17 hadde ikke vest

Over halvparten av dem som har omkommet på sjøen i år hadde ikke på seg vest.

Til Skagen i Dhow

En 22-fots tradisjonell båt fra Afrika vil vekke oppsikt i sommer.

Seilkurs for voksne: Regatta er eksamen

– Det er først i en regatta at du lærer å seile, for da får du slengt feilene rett i fleisen! 13 spente ferskinger nikker og smiler. Om få minutter skal ut i sin aller første regatta.

– Kuling kan bety full storm i kastene

Mange seilere ble overrasket av den kraftige vinden under HH Skagen Race 2012. Ved Meteorologisk institutt stiller man spørsmålet: Hvordan leser seilerne værmeldingen og hvordan tolkes den?

Også småfolk trenger vest

Skal du sikre dine minste barn om bord i båt eller langs strand og brygge, har vi testet 11 forskjellige barnevester for deg. Det skiller en god del på den beste og den dårligste. Men én ting er vi blitt enda sikrere på: Det er uansett best med vest.

Lev bedre i naturhavner

Å ligge ytterst på en naken øy kan være utfordrende. Havnebok-forfatter Magne Klann avslører knepene for å unngå problemer og hvordan man kan nyte det enkle livet.

Sikkerhet om bord: Feil bruk kan være livsfarlig

Det er ikke alltid sikkerhetsutstyret redder liv. En mann i England døde nettopp fordi han brukte sele...

Navigasjon: Navionics best på lesebrett

Lesebrett er egnet som et billig alternativ til plotter. SEILmagasinet har navigert med fem forskjellige apper. Alle har sine styrker og svakheter.

Book havneplass online: En havn er en destinasjon

Skal moderne lystbåthavner konkurrere med andre reiseformer, må de oppgradere. Fredrik Barthold er mannen bak Dockspot. Foreløbig har han rekruttert fire norske havner.

Seiling på sitt beste

Windsurfing er tilbake for fullt, og nå er det blitt en aktivitet for hele familien. Her er noen tips til hvordan du skal komme i gang og hva slags utstyr du bør kjøpe.

Spinnakerseiling i Saltstraumen

Båtbygger Kai Linde fra Rognan er ikke snauere enn at han pløyet rett gjennom Saltstraumen med sin sin selvbygde «Lærke».

SeaPilot til Norge

OPPDATERT: Svenske går hardt ut i pressemeldingen om et nytt navigasjonsalternativ på iPad.

Gå til toppen