Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Kineser i 36 knop

Et videoklipp verdt å se fra Volvo Ocean Race.

Strålende mottakelse for «Northern Passage»

På dagen fire måneder setter at «Northern Passage» la ut fra Fram-museet på Bygdøynes, klappet Børge Ousland, Thorleif Thorleifsson, Vincent Colliard og Stas Kostyashkin igjen til kai i Oslo.

Mer om rekorder

Ulike syn har til nå preget debatten om hvorvidt det var «Northern Passage» eller «Peter 1st» som var først gjennom Nordvestpassasjen. International Hydrographic Organization har en klar definisjon på hvor grensen går.

50 år med seiling og sjøleir!

I et halvt århundre har Tomm Murstad sjøleir i Asker gitt barn og unge grunnleggende kunnskaper i seiling, båtvett og sjømannskap. Tilsammen har rundt 25.000 barn lært å seile på leiren som i år fyller 50 år.

Jordomseilingen gjennomført!

Fire glade gutter kunne idag morges åpne champagneflasken. Kjølvannslinjen er krysset og «Nothern Passage» er den første seilbåt i historien som har foretatt en arktisk jordomseiling på en sommer!

Landkjenning på norskekysten imorgen

«Northern Passage» passerte Statfjord-feltet for kort tid siden og regner med landkjenning på norskekysten tildlig i morgentimene torsdag.

Polarheltene avslutter i Oslo

Børge Ousland, Toffen Thorleifsson, Vincent Colliard og Trygve Rushfeld nærmer seg Shetland, men planlegger allerede hjemkomsten i Oslo.

Roret delte seg i åpent hav

Karene i «Northern Passage» har kommet seg greit gjennom østakulingen, men slitasje over lengre tid har gått utover roret

Hjemkomst

Presis kl 1100 idag morges klappet «RX2» til kai ved Pollen i Arendal etter å ha gjennomført en vellykket jordomseiling rundt Nordpolen. Men de måtte ha hjelp fra Redningsselskapet på slutten.

Ruskevær på nesa

«Northern Passge» nærmer seg Færøyene, med fra idag og to-tre dager fremover kan de vente seg ruskevær fra sørøst.

Mer rekordsnakk

Mens «Peter 1st» holder på at de var først gjennom Nordøst- og Nordvestpassasjen, er «Northern Passage» på vei til å bli den første til å gjennomføre en komplett arktisk jordomseiling. - Vi trenger kriterier for rekordene, sier Trond Aasvoll på «RX II».

«Peter 1st» underveis igjen

Etter å ha badet i varme kilder og reparert seil under land på Grønland, er mannskapet på «Peter 1st» igang på siste etappe. Når båten ankommer Reykjavik venter to norske seilere på å bli med videre til Bergen

Nytt lavtrykk på vei

Et stormsenter beveger seg nordover fra Kapp Finisterre og vil gi «Northern Passage» 20-30 knops motvind fra lørdag.

Gå til toppen