Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Redningsaksjoner på TV

BBC har sendt et TV-program om redningen av norske «Havbris». Snart kommer det en nytt program om redningen av en annen norsk seilbåt. Se video.

To måneder siden avgang og snart halvveis

Det var igår to måneder siden «Northern Passage» forlot slekt og venner ved Fram-museet i Oslo. Snart er båten halvveis i forsøket på å bli den første båten til å nå gjennom Nordøst- og Nordvestpassasjen i samme sesong. Se video fra de siste dagene gjennom is og i kuling.

Isbeltet tilbakelagt!

Thorleif Thorleifsson bekrefter per telefon fra Laptevsjøen at «Northern Passage» nå har lagt isen bak seg og er ute i åpent farvann.

Korridor mellom is og kyst

Våre venner i «Northern Passage» er nå inne i en kritisk fase av turen. Tåke og is gjør fremdriften langsom.

Tok båtførerprøven på seiltokt

«Svanen», som i dag et landets eneste seilende tremastede skonnert, har vært på tokt i tilsammen fire uker med ungdommer som tar båtførerprøven om bord.

Forbi Kapp Chelyuskin, - nå venter pakkisen

«Northern Passage» med sine tre seilere har nå tatt et viktig steg videre i anstrengelsene om å komme seg gjennom nordøstpassasjen.

Forsmak på is

«Northern Passage» nærmer seg Kapp Chelyuskin og har allerede fått forsmak på isen.

Båt sank mellom Norge og Danmark

Redningsskøyta rakk ikke å koble til sleper før den danske båten «Perle» sank.

Vi insisterer på å seile!

Det sier Toffen Thorleifsson i dagens rapport fra Kara-havet. Men det tærer på å seile i lett motvind og minimal fremdrift.

Populær båtvettskole på Fevik

Redningsselskapets Båtvettskole på Fevik er så populær at det er ventelister for å komme med, skriver Grimstad Adressetidende.

I Nansen, Sverdrup og Nordenskiölds kjølvann

Våre nordpolsseilere er fylt av ærbødighget når de nå seiler i kjølvannet til de de berømte polarheltene.

Siste nytt fra Nordpolseilerne

«Northern Passage» har hatt problemer med å overføre tekst og bilder fra ferden nord for Sibir, men ved å klikke på musikkikonet kan du høre Børges siste rapporter fra ferden som til nå er uten hindringer av is.

Store avstander, men fin fremdrift

Det er herlig å seile en trimaran som gjør ti knop, for her er avstandene store, sier Toffen Thorleifsson i en e-post til Seilas.

Gå til toppen