Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Monsterbølger på havet

Hva slags båt som egner seg til Atlanterhavs-kryssing har skapt debatt på seilas.no. Her er en BBC dokumenter som kan skremme langturseilere.

BB 11 funnet på bunn av tysk innsjø

En dykker kom nylig over en seilbåt bå 70 meters dyp. Video viser at båten er en BB11.

yr.no nå for mobilen

Du trenger ikke lengre internett for å få god værmelding.

Til Skagen i måneskinn

Det er fremdeles muligheter for behaglig seilas i Skagerrak.

Berserkgjengen med bok og TV program

6. november starter nok en forrykende serie med Berserkgjengen på NRK, men leser du boka kan du kan allerede nå få et innblikk i hva du har i vente når piratene inntar TV på torsdagskveldene fram mot jul… i aller beste sendetid.

Trimaran kullseilte i Danmark

En Dragonfly 35 mistet sideskroget i Øresund i helgen.

Fredagsfilmen

Vi gjør som kollega Blur i Sverige og viser klipp fra verdens villeste og mest vågale seilas, Vendee Globe. Se bare:

Ikke vekst i grunnstøtinger

Nå er det ikke lenger vekst i antall seilbåter som går på grunn, melder TrygVesta. Umerkede undervannsskjær og passering på feil side av stake er gjengangerne blant dem som går på grunn.

Lavtrykkene midt i mot

Lille «Madonna» med tre små barn om bord har fått en tøff start på sin langtur. Vi har fått reisebrev fra Pauline Book Bratbak.

Superyacht bordet av pirater utenfor Korsika

Den 178 fot store superyachten «Tiara» ble like før midnatt bordet av fire maskerte pirater utenfor sydsiden  av den franske øya Korsika. Piratene fikk med seg mer enn 180.000 dollar i kontanter, men ingen om bord ble skadet.

Fra lokalregatta til skipper på fullrigger

 – Når det gjelder å være på havet med gode venner, stå tidlig opp om morgenen og se på været er dette det samme på begge båtene, sier «Christian Radich»-skipper Halvor Stubberud Hanssen (31) fra Senja.

Overlevde full storm i Atlanterhavet

Gutta på «Royalwings» har nettopp krysset Nordatlanteren og opplevd scener som minnet om filmen «The Perfect Storm». Opplevelsene var langt fra morsomme, men i motsetning til filmen overlevde disse gutta i sin Sun Odyssey 42i.

Redningsskøyte fikk assistanse

RS ”Colin Archer” og skøyta ”Caliope” kolliderte under starten på dagens skøyteregatta i Risør, og begge måtte bryte seilasen.

Gå til toppen