Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Førstemann alene rundt Antarktis

Fedor Konyukhov fra Russland seiler alene rundt jorden syd for 45. breddegrad. 

ISAF sikkerhetskurs i Brevik

Bor du mellom Vestfold og Kristiansand og trenger ISAF sikkerhetskurs før sommeren, er Brevik muligens et godt alternativ.

Opplevelsesfest i Fredrikstad

Tre politimenn dro på jordomseiling i tre år med seilbåten «Blaatur». Nå er de tilbake og du kan være med å dele opplevelsene.

Jorden rundt seiler reddet drivende fisker

En fiskebåt som hadde drevet rundt i Karibien i 20 døgn etter motorhavari fikk i helgen assistanse fra en av deltakerne i World ARC

Bergensfirma godkjent som kursarrangør

Auctor Bergen AS drives av Thorvald Haarberg og er nå godkjent som arrangør av «ISAF approved personal survival course».

Loki i brenningene

Den australske båten Loki mistet roret i høsten Middle Sea Race. Etter at mannskapet forlot båten gikk den i brenningene der den også ble offer for plyndrernes verk. Se videoen

Et trist syn

Denne Folkebåten har ligget slik i snart to uker, og snart blir den frosset inn.

Iskatamaranen til Norge

Sébastien Roubinet var i september  førstemann i verden som seilte  gjennom Nordvestpassasjen uten motor, men med ski og meier. Nå planlegger den miljøbevisste norgesvennen tur til Norge med iskatamaranen. Seilas fikk komme om bord i Paris.

Bytter Tvåkrona med Hunter

KNS har bestemt seg for å bytte ut familiejolla Tvåkrona med Hunter 146.

Foredrag om bruk av PC om bord

Norsk Bavariaklubb holder onsdag kveld et foredrag om gode grunner for å ta med PCen om bord. Her er noen nyttige linker i forbindelse med foredraget.

I sterk kuling fra Skagen

Fønix-gjengen dro fra Skagen med kurs for Väderöarna tidlig i dag morges. Med opptil 40 knops vind ble det en frisk og rask tur

Maxvær for novembertur til Skagen

Seks glade seilere ankom Skagen idag morges etter 13 timers seilas fra Hvasser i maxvær og stjerneklar novemberhimmel

«Vesla» tilbake etter langfart

Fetterne Einar Holst Pedersen og Torbjørn Aksland fra Stavanger har opplevd litt av hvert på de to årene de har ferdes på havet. Fra knock down utenfor kysten av Portugal til pirater utenfor Fransk Guyana – de har litt av hvert å fortelle om.

Gå til toppen