Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Foredrag om bruk av PC om bord

Norsk Bavariaklubb holder onsdag kveld et foredrag om gode grunner for å ta med PCen om bord. Her er noen nyttige linker i forbindelse med foredraget.

I sterk kuling fra Skagen

Fønix-gjengen dro fra Skagen med kurs for Väderöarna tidlig i dag morges. Med opptil 40 knops vind ble det en frisk og rask tur

Maxvær for novembertur til Skagen

Seks glade seilere ankom Skagen idag morges etter 13 timers seilas fra Hvasser i maxvær og stjerneklar novemberhimmel

«Vesla» tilbake etter langfart

Fetterne Einar Holst Pedersen og Torbjørn Aksland fra Stavanger har opplevd litt av hvert på de to årene de har ferdes på havet. Fra knock down utenfor kysten av Portugal til pirater utenfor Fransk Guyana – de har litt av hvert å fortelle om.

Nytt forfatterforedrag på Akershuskaia

Flyt Forlag presenterer nok et forfatterforedrag i Skur 28: «Tangaroa – havets hersker. Et eventyr i Kon-Tikis kjølvann». Du får møte skipperen selv, Torgeir Sæverud Higraff.

Svensk kvinne arrestert for å ha drept skipperen

En 54 år gammel kvinne meldte sist onsdag mannen savnet da båten hennes ankom marinaen ved 15 tiden. Hun hevdet at mannen falt overbord, men politiet har henne nå mistenkt for drap

NSFs barne- og ungdomsutvalg trenger tilbakemelding fra foreningene

Barne- og ungdomsutvalg i NSF ble opprettet tidligere i år for å jobbe med å øke rekrutteringen til seilsporten, og få flere til å fortsette å seile. Nå ber forbundet om hjelp til prosjektet "Barne- og ungdomsvennlig Seilforening".

Høstens første forfatterforedrag

Andreas Holo, – forfatteren bak 2-bindsverket: Håndbok for langturseilere – vil foredra  i Oslo  tirsdag 9. oktober, kl 1900. Fremmøte i Skur 28, Nordre Akershuskai 1  ved Rådhusplassen i Oslo

Kurs for en hver smak og behov

Vi har sett på forkjellige typer kurs, både praktiske  og teoretiske. For hvis det blir obligatorisk med båtførerbevis vil også seilere være nødt til å sette seg på skolebenken.

Kraftig økning i grunnstøtinger

I sommer gikk vi på grunn så det sang, og seilbåteierene er dårligst til å lese kartet.

Langturseilere reddet i jammerbukta

Jon Henning Johnsen og Carina M. Rydningen skulle jorda rundt i en liten Vega. Utenfor Danmark ble det svært dramatisk for det unge paret.

Film fra verdensrekord- seilasen

Kjempetrimaranen «Groupama 3» satte nettopp to verdensrekorder. Rekord på etappen New York-England og 24-timersrekord. Her er film fra seilasen.

Grande funnet omkommet i sjøen

Lars Grande som har vært savnet siden sist onsdag da han falt ut av båten sin utenfor Kråkerøy ved Hvaler bli igår funnet av en småbåtfører i det samme området.

Gå til toppen