Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

11 norske båter i ARC

ARC 2007 snart fulltegnet, og skal du være med så må du være rask. Her er listen over de norske båtene. 

Seilkurs og båtførerprøven

KNS har laget spesialtilbud til ungdom mellom 15 - 19 år.

Wakeboard etter rå muskelkraft

Du trenger vanligvis minst 20 hestekrefter for å dra en voksen mann på wakeboard, eller fire veltrente regattaseilere. Oppdatert med film

Ny båt uten strøm II

Nelson Marine som selger Hanse har vært ombord for å fikse problemene. Dette er feilen de fant.

Maxitrimaran på rekordjakt

Den sist bygde at de store flerskrogsbåtene, «Groupama 3» er på rekordjakt. Igår satte båten ut på en klassiker, Discovery Roure fra Cadiz til San Salvador på Bahamas

Ny båt uten strøm

Først forsvant varmen, så navigasjons instrumentene. Det er ikke barnemat å hente en splitter ny seilbåt og seile 400 nm non-stop.

Hardværsfokk et unødig sikkerhetskrav?

Sikkerhetsreglene for shorthanded seiling krever hardværsfokk i tillegg til trysail og stormfokk. Unødig og fordyrende, mener noen.

Shackleton i KNS

KNS ønsker velkommen til vårens siste klubbkveld, onsdag 18 april kl. 1830. Da kåserer forfatter, historiker og Seilas medarbeider Ragnar Kvam om polfareren Ernest Shackleton, polfarer og livredder.

Langturseminar på Sjøen for alle

Onsdag 21.mars arrangerer Seilas langturseminar under Sjøen for alle. Det skjer kl. 17 – 20 i ”Akershushallen” på Thon Hotel Arena.

Pirattruet Gipsy Moth fikk unnsetning av Royal Navy

Sir Francis Chichesters berømte «Gipsy Moth» er igjen på jordomseiling. Etter grunnstøting med derpå følgende reparasjon var båt og mannskap igjen i fare da den marinen kom til unnsetning utenfor østkysten av Afrika.

KNS medlemskveld om klima

HVA SKJER MED FAUNAEN I FJORDEN I DISSE KLIMAENDRINGSTIDER? Det er tema for KNS klubbaften onsdag 14. mars kl 1900 på Dronningen

Norsk båt til bunns i Karibia

Oppdatert: Det ble meget dramatisk for den norske Swanen i natt da båten begynte å synke, og redningsflåten var død. Heldigvis er mannskapet nå i god behold. 

Jolle-instruktørkurs i Troms

Interessen for Optimistseiling er økende på Finnsnes og i Tromsø. Nå utdannes 11 nye instruktører.

Gå til toppen