Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Langturseminar på Sjøen for alle

Onsdag 21.mars arrangerer Seilas langturseminar under Sjøen for alle. Det skjer kl. 17 – 20 i ”Akershushallen” på Thon Hotel Arena.

Pirattruet Gipsy Moth fikk unnsetning av Royal Navy

Sir Francis Chichesters berømte «Gipsy Moth» er igjen på jordomseiling. Etter grunnstøting med derpå følgende reparasjon var båt og mannskap igjen i fare da den marinen kom til unnsetning utenfor østkysten av Afrika.

KNS medlemskveld om klima

HVA SKJER MED FAUNAEN I FJORDEN I DISSE KLIMAENDRINGSTIDER? Det er tema for KNS klubbaften onsdag 14. mars kl 1900 på Dronningen

Norsk båt til bunns i Karibia

Oppdatert: Det ble meget dramatisk for den norske Swanen i natt da båten begynte å synke, og redningsflåten var død. Heldigvis er mannskapet nå i god behold. 

Jolle-instruktørkurs i Troms

Interessen for Optimistseiling er økende på Finnsnes og i Tromsø. Nå utdannes 11 nye instruktører.

Knallbra dansk vind og strømtjeneste

Skal du krysse Skagerrak så bør du lese dette.

Søvnkurs for havseilere

Øyvind Vedeler har igjen tatt et nyttig og spennende initiativ. Nå har han invitert en av verdens fremste søvneksperter til landet slik at du skal få lære å sove effektivt under lange strekk på havet.

Ba hvalen om unnskyldning?

En seiler som mistet båten sin etter en kollisjon med hval, mener han oppnådde kontakt med dyret som på et vis forsøkte å be om unnskyldning.

Filmen om «Orange» jorden rundt rekord

Gikk du glipp at Roger Nilsons fantastiske dokumentar fra maxikatameranen «Orange» rekordseilas jorden rundt som ble vist på STV1 igår. Fortvil ikke - du får en ny mulighet imorgen

Unggutt setter rekord

Michael Perham (14) er i mål etter soloseilas over Atlanteren.

Stor katamaran kullseilt. Mannskapet savnet

Den store katamaranen som forlot San Fransico i forrige uke, ble nylig funnet  uten rigg med kjølene i været i brottene utenfor staten Oregon

NSF sikkerhetskurs berammet

NSF’s sikkerhetskurs etter ISAF Offshore Special Regulations Appendiks G for kategori 1 og 2 blir startet opp i januar og februar 2007. Tid og sted er nå fastlagt for de første to kursene for hver kursdel.

Vedelers kurs fulltegnet

I løpet av gårsdagen ble alle de 48 tilgjengelige plassene på Øyvind Vedelers sikkerhetskurs revet bort. Han beklager det ikke er mulig å ta med flere, men håper at NSF følger opp sine kursplaner.

Gå til toppen