Søk i arkivet

Navigasjon og sjømannskap

Jolle-instruktørkurs i Troms

Interessen for Optimistseiling er økende på Finnsnes og i Tromsø. Nå utdannes 11 nye instruktører.

Knallbra dansk vind og strømtjeneste

Skal du krysse Skagerrak så bør du lese dette.

Søvnkurs for havseilere

Øyvind Vedeler har igjen tatt et nyttig og spennende initiativ. Nå har han invitert en av verdens fremste søvneksperter til landet slik at du skal få lære å sove effektivt under lange strekk på havet.

Ba hvalen om unnskyldning?

En seiler som mistet båten sin etter en kollisjon med hval, mener han oppnådde kontakt med dyret som på et vis forsøkte å be om unnskyldning.

Filmen om «Orange» jorden rundt rekord

Gikk du glipp at Roger Nilsons fantastiske dokumentar fra maxikatameranen «Orange» rekordseilas jorden rundt som ble vist på STV1 igår. Fortvil ikke - du får en ny mulighet imorgen

Unggutt setter rekord

Michael Perham (14) er i mål etter soloseilas over Atlanteren.

Stor katamaran kullseilt. Mannskapet savnet

Den store katamaranen som forlot San Fransico i forrige uke, ble nylig funnet  uten rigg med kjølene i været i brottene utenfor staten Oregon

NSF sikkerhetskurs berammet

NSF’s sikkerhetskurs etter ISAF Offshore Special Regulations Appendiks G for kategori 1 og 2 blir startet opp i januar og februar 2007. Tid og sted er nå fastlagt for de første to kursene for hver kursdel.

Vedelers kurs fulltegnet

I løpet av gårsdagen ble alle de 48 tilgjengelige plassene på Øyvind Vedelers sikkerhetskurs revet bort. Han beklager det ikke er mulig å ta med flere, men håper at NSF følger opp sine kursplaner.

ABC for Atlanterhavsseilere

Trine Amalie Sjøvold hadde aldri vært om bord i en seilbåt da hun la ut på langtur over Atlanteren sammen med sin samboer for to år siden. Nå har hun skrevet to bøker om langturseiling.

ABC for Atlanterhavsseilere

ORC sikkerhetskurs i Norge 2007 og 2008

NSFs styre vedtok på styremøtet igår Areidsgruppens instilling til sikkerhetskurs i sin helhet. Her kan du lese instillingen

Vedeler inviterer til sikkerhetskurs

Primus motor for shorthanded seilas i Norge Øyvind Vedeler er også opptatt av sikkerhet og han inviterer til sikkerhetskurs 26 - 28 januar. Men det er begrenset plass og førstemann til mølla.

Mirabella V plukket opp seilere fra ARC deltaker

Verdens største enmastede yacht, «Mirabella V» kom igår til unsetning da et kvinnelig besetningsmedlem i ARC seilasen rapporterte om mentale problemer for skipperen ombord i båten hun seilte

Gå til toppen