Søk i arkivet

Praktisk stoff

Vedlikeholdsfri lakk: Like fin etter 20 år

Tenke seg til å ha en trebåt du bare trenger å vaske hver vår. For Terje Aasheim har det stort sett vært virkeligheten i 20 år.

Spleise tauverk: Slik spleiser proffene

På en ship shape rigg finnes ingen knuter... Her viser riggerne hvordan du enkelt spleiser tauverk.

Tips for å lære å seile brett

Nesøya Seilforening har et brett-tilbud til både barn og voksne. Einar Bergsland har lært mange ferske brettseilere å seile, og han vet hva som skal til for å komme over kneika.

Riktig anker for riktig bunn

Svenske Kryssarklubben har sjekket tre ankertyper i 32 ulike naturhavner for å vurdere gripeevnen under ulike bunnforhold, dette for at du skal kunne sove trygt om natten. Danforth-ankeret kom best ut.

Langtidstest av bunnstoff: Ikke nødvendig å stoffe hvert år

Så lenge det er selvpolerende bunnstoff på båten, vil den ha groehindrende effekt. Det betyr at det ikke er nødvendig å stoffe båten hvert år.

Lavere verdi, lavere oppgjør: Er båten din riktig forsikret?

Da en spinnaker på 100 kvm falt i sjøen, ble forsikringsoppgjøret 460 kroner. Er du klar over hva forsikringen din sier om aldersfradrag på seil og rigg? Forsikringsselskapene har ulik praksis når det gjelder oppgjør, og det er forskjell på stående rigg og seil.

Gjør det fornuftige propellvalget

Å velge en foldepropell er det billigste grepet du kan gjøre for å få båten til å seile bedre, men hvor mye bedre er en 3-bladerspropell enn en 2-bladers? Det ville vi undersøke.

Glatt bunn – helt enkelt?

Det er innlysende at en glatt bunn gir bedre fart. Men det er ikke like innlysende hva du skal velge «der nede». Vi har sett litt på hva de største produsentene mener.

Lyd skal hindre groe

Seilas har testet Algae-Free, et produkt som sender ut ultralyd. Dette skal hindre at det gror på båten under vann. Første sesong gikk ikke etter planen.

Tacktick – Unike instrumenter med forbedringspotensiale: Strømgjerrige uten en tråd

Tacktick er mestre på trådløse instrumenter. De bruker minimalt med strøm og det gir store fordeler. Men de kan forbedres. Her er erfaringer fra montering og ett års bruk.

AIS på iPad og vind­instrumenter på iPhone

iAIS fra Digital Yacht i England er en imponerende boks som gir båteiere med iPad et billig og avansert alternativ til vanlig båtelektronikk. Boksen vant en prestisjefylt pris som beste nye elektronikkutstyr i høst. Vi har brukt utstyret i hele sommer.

Praktisk båtliv: Varm og tørr båt om vinteren

Først ute om våren og sist på land om høsten. Her kommer noen gode råd om hvordan du kan skaffe deg et bedre båtliv på de kaldeste dagene, og båten din et tørrere og lengre liv når kulda setter inn.

Praktisk båtliv: Spar penger– gjør mye av vårpussen selv

Du kan spare mange penger på å ta båtpussen selv. Et godt råd på veien er at uansett hva du kjøper av hjelpemidler, så les og følg bruksanvisningene nøye. Dette gjelder både vaskemidler, bunnstoff og oljer.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen