Søk i arkivet

Praktisk stoff

Lavere verdi, lavere oppgjør Er båten din riktig forsikret?

Da en spinnaker på 100 kvm falt i sjøen, ble forsikringsoppgjøret 460 kroner. Er du klar over hva forsikringen din sier om aldersfradrag på seil og rigg? Forsikringsselskapene har ulik praksis når det gjelder oppgjør, og det er forskjell på stående rigg og seil.

Gjør det fornuftige propellvalget

Å velge en foldepropell er det billigste grepet du kan gjøre for å få båten til å seile bedre, men hvor mye bedre er en 3-bladerspropell enn en 2-bladers? Det ville vi undersøke.

Tacktick – Unike instrumenter med forbedringspotensiale Strømgjerrige uten en tråd

Tacktick er mestre på trådløse instrumenter. De bruker minimalt med strøm og det gir store fordeler. Men de kan forbedres. Her er erfaringer fra montering og ett års bruk.

AIS på iPad og vind­instrumenter på iPhone

iAIS fra Digital Yacht i England er en imponerende boks som gir båteiere med iPad et billig og avansert alternativ til vanlig båtelektronikk. Boksen vant en prestisjefylt pris som beste nye elektronikkutstyr i høst. Vi har brukt utstyret i hele sommer.

Praktisk båtliv: Varm og tørr båt om vinteren

Først ute om våren og sist på land om høsten. Her kommer noen gode råd om hvordan du kan skaffe deg et bedre båtliv på de kaldeste dagene, og båten din et tørrere og lengre liv når kulda setter inn.

Praktisk båtliv: Spar penger– gjør mye av vårpussen selv

Du kan spare mange penger på å ta båtpussen selv. Et godt råd på veien er at uansett hva du kjøper av hjelpemidler, så les og følg bruksanvisningene nøye. Dette gjelder både vaskemidler, bunnstoff og oljer.

Unngå krybbedød

Nesten hvert år velter båter under vinteropplaget. Flere av tilfellene kunne vært unngått hvis båtene hadde vært forskriftsmessig sikret før vinteren. Her er noen gode tips fra flere krybbe- og støtteforhandlere om hvordan du best mulig sikrer båten din.

Varmt og tørt under dekk

Varmeapparat er en nødvendig luksus, selv om sommeren. Jeg har montert en Eberspächer D2 og kan strekke sesongen.

Velutstyrt hytte på sjøen

100 kvadratmeter helt oppe i sjøen, morgensol og kveldssol, tre soverom og tre bad for fire millioner kroner.

Lanternenes betydning

Sensommerkveldene på fjorden kan være flotte og varme, men kveldene blir stadig kortere. Riktig lanterneføring er derfor viktig, og det kan være lurt å kunne mer enn forskjellen på babord og styrbord, seil- og motorbåt.

Gjør-det-selv Trallverk på 1-2-3

Alle som ikke har trallverk på dørken i toalettrommet kjenner problemet: Uansett hvor mye du vasker, blir det fort like møkkete. Og så ligger det alltid nok vann igjen til at du blir våt på strømpene.

Kjenn utstyret ditt: Virvar av tauverk

Det bugner av tauverkstyper i ulike materialer og med forskjellige egenskaper. Hva skal du velge? Til hva? Her har du en guide i taukveilene.

Trim for turseilere: Del 5 Sjekklister for seiltrim

Bruk sjekklister for å få orden og oversikt over hvordan du trimmer båten din.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen