Søk i arkivet

Praktisk stoff

Stor prisvariasjon på vinteropplag

Meld deg inn i en båtforening hvis du skal spare penger på båtholdet i vinter.

Gi barna opplevelser i sommer

Vi har samlet de beste aktivitetstipsene for at seilturen ikke skal bli en kjedelig ferie for de minste. Film og dataspill er kun nødløsninger.

Flyt riktig

Selv gode flyteplagg fungerer dårlig når de er for store og løse på kroppen, erfarte vi da vi testet flyteplagg i april.

Vanntett musikk

Sommer, vannsport og musikk hører sammen. Vi har sett på noen av de mest populære MP3-spillerne som gjør det mulig å nyte surfeturen eller morgenbadet til favorittmusikken din uansett hvor våt du blir.

Fjæras gourmetbord

Det er et paradoks at gourmetbevisste utlendinger kommer til Norge for å plukke og spise snegler og skjell i fjæra, mens vi selv har en tendens til å overse disse fordi vi ikke vet hvordan vi skal tilberede dem eller synes de ser merkelige ut. Et lynkurs i tilberedning av de noe mindre kjente variantene av sjøens delikatesser var alt som skulle til for å snu skepsis til fasinasjon.

– Gi båtkjøperne opplæring

Båtkjøpere aksepterer noen barnesykdommer ved kjøp av ny båt, så lenge forhandler er villig til å rette opp disse innen rimelig tid. Samtidig understreker båtforhandlerne viktigheten av at båtkjøpere får solid innføring i hvordan komponentene i båten fungerer og at de følger båtens vedlikeholds-intervaller.

Bruktbåten som skal skinne – Ta tak i problemene

Skal du holde treverket i topp stand, kan du ikke vente til siste liten med vedlikeholdet. Har det likevel blitt for ille, er den enkleste måten å få en gammel båt pen under dekk å bruke malekosten.

Velg riktig tresort

Om du ønsker å gjøre snekkerarbeid i båten din selv bør du vite litt om de forskjellige tresortene. Derfor har vi laget en oversikt over de vanligste tresortene du finner hos din trelastleverandør eller i din egen hage.

Lite å hente på dyrt bunnstoff

Det er marginale forskjeller mellom dyrt og billig selvpolerende bunnstoff så lenge båten blir brukt. Jotun Non-Stop kommer likevel best ut når vi ser på motstandskraft, pris og dekkevne under ett. Hakk i hel følger Hempel Glide og Mille.

Praktisk båtliv: Slik blir du en sikrere skipper

Begrepet «bedre føre var» dekker godt holdningen du skal ha for å skape en trygg båt og være en sikker skipper. Det er ikke alltid moro å hele tiden fokusere på det verst tenkelige tilfellet, men å være godt forberedt i tanker og handling kan redde både mannskap og båt.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen