Søk i arkivet

Praktisk stoff

Slik kan du forlenge levetiden: Ta vare på seilene

Seil er dyre og har begrenset levetid. Det gjør dem til en investering det lønner seg å passe godt på. Vedlikehold, sjekk og småreparasjoner kan forlenge seilenes levetid betydelig.

Det lønner seg å velge riktig bunnstoff

Mye drivstoff og enda mer vårpussarbeid kan spares ved å velge riktig bunnstoff. Men utvalget er enormt. Hvilket bunnstoff lønner det seg å kjøpe?

Strengere krav, bedre løsninger

Miljøet blir vinneren og mye tyder på at det kan skje uten at båtfolket lider. Vi har testet det som kan være fremtidens bunnstoff, og sett på andre alternativer.

Havblikk: Spre gleden i medvind

Jeg har krysset mer enn nok her i livet, og jeg ligger gjerne et døgn ekstra i havn for å vente på at vinden skal snu til medvind. Når medvinden først kommer, er favoritten spridde seil.

Slik reparerer du: Hull i jolla

Lekkasjer i joller kan være små, vanskelige å oppdage og sitte kinkig til. Her er noen tricks når du ikke kommer til på baksiden.

Unngå groe på propellen

Det er ikke enkelt å holde propellen fri for groe. Det fins mange preparater og metoder. Det enkleste er det beste, er Jon Winges erfaring.

Enklere registrering i skipsregisteret: Nå slipper du enklere og billigere unna

Har du ikke kunnet dokumentere en ubrutt eierrekkefølge for båten din, har det vært omstendelig å registrere båten i skipsregisteret. Nå blir det enklere.

Se vår sjekkliste: Nå fryser båten

Enten båten ligger på eller på land, vil noen enkle forholdsregler hjelpe til med å unngå store og små skader under opplaget.

Sjekk batteriene i vinter

Glemmer du batteriene i vinter, kan de være ødelagte til våren.

Fra irret messing til komposit

Svake skroggjennomføringer og defekte sjøventiler må byttes umiddelbart for å unngå ulykker. Heldigvis er jobben verken vanskelig eller dyr.

Bytt til plast

Skroggjennomføringer kan tære vekk. Økt bruk av strøm i båten gjør problemet verre. Gode løsninger finnes, men kundene er skeptiske.

Del på godene

Selv på flotte sommerdager er havneplassene fulle av båter. Hvorfor ikke leie ut båten når den ikke brukes? Det kan gi noe slunkne penger i lomma.

Smart i båthverdagen

Ikke alle de praktiske og smarte løsningene om bord står på båtforhandlernes ekstrautstyrsliste. Noe må du tenke ut selv, og det har Solveig Nyborg gjort.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen