Søk i arkivet

Praktisk stoff

Nå må doen tømmes fra dekk

Skal du til Sverige og ikke kan tømme septiken på tømmestasjonene der, må du seile langt til havs for å tømme doen. Å bygge om opplegget om bord er verken dyrt eller komplisert.

Vekk med skadelig fukt

En båt er aldri helt tørr under dekk, men avfuktere kan gjøre det triveligere om bord og sparer deg for kostnader. Vi har prøvd to populære modeller og en lavbudsjettutgave.

Legg seilene på hotell

Seilmakerne kan mer enn å sy seil. Service er en viktig del, og de fleste tar gjerne imot seilene dine for oppbevaring i vinter.

Det meste kan repareres

Fortvilet over ødelagte seil? Seil­makeren kan fikse det meste.

Færre rigghavarier

Mastehavarier i sommer kan telles på en hånd, men bransjeeksperter mener du bør ta en årlig sjekk av seil og rigg.

førstehjelpsutstyr om bord: Plaster på såret

Før eller siden vil alle oppleve små eller store uhell under en båttur. Da er det greit å ha et førstehjelpsskrin med litt mer innhold enn bare plaster til såret.

Vann og børste som gjelder

Skal du få rent, godt vann på tanken og til kaffen, må du frem med skrubben. Kjemikalier har liten effekt.

Slik fikser du småskadene

En litt hard tillegging eller et dunk i fjæresteinene kan lage stygge hakk i gelcoaten. Med litt polyester, fibermateriale og sandpapir kan du enkelt reparere slike småskader.

Godt vedlikehold er alfa og omega

Bruktbåtmarkedet har falt som et synkende skip. Takstmannen Knut Tronstad mener kjøpere og selgere bør legge vekt på dette ved salg eller kjøp av brukt båt.

Mange hensyn å ta når du skal installere

Det må en del planlegging til om du skal få en god installasjon, om det i det hele tatt er mulig i din båt.

En ekstra dynamo: Få fart på ladingen

- Åh nei, nå er det tomt igjen. Naboen blir nok skikkelig sur når vi må starte for å lade i kveld også. Vi skulle gått litt lenger for motor i går, i stedet for å seile hele veien. Med autopilot.

Mislykket oppgradering

Kebony ble lansert som et miljøvennlig alternativ til teak, men teak og Kebony har sine svakheter. Plast er nok en bedre løsning.

Gjør-det-selv: Slik får du fine fuger

Lim- og tetningsmidler har et stort bruksområde i en båt, men det er ikke så lett å få fugene de etterlater seg fine. Men det fins råd å få!

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen