Søk i arkivet

Praktisk stoff

Montér pre-feeder’n korrekt

En feilmontert genua-pre-feeder gjør livet for baugmannen vanskelig, heising av forseil tungvint, rormannen frustrert, i verste fall genuaen din til seilmakerpasient og da garantert en enda mer frustrert skipper – les han med lommeboken. Enkle grep kan gjøres for å snu «katastrofe» til suksess.

Smarte triks for fallene

Her følger noen tips for hvordan du får bedre kontroll på fallene dine.

Gjør det enkelt på fordekket

Fordekksgasten innehar uriasposten om bord i enhver seilbåt. Her er noen triks som gjør jobben enklere fremme i baugen.

Småtingene som gjør deg bedre: Finjustér din båt til en regattabåt

Med relativt enkle grep «fin-tuner» du båten din for regattaseiling.

Slik får du tett SEILtøy

For 20 år siden startet Else Grete Nilsen Holm en liten systue. Nå er hun autorisert Gore-Tex-reparatør. Her får du tips til hvordan du skal holde seiltøyet ditt tett og i form.

Tekstiler på dypt vann

Bruktbåten trengte sårt nye puter under dekk, men veien frem var en labyrint. Vi har snakket med to syere som har god peiling, og vi fikk både gode råd og hyggelig priser.

Den farlige strømkabelen

Båter får stadig mer elektrisk utstyr om bord, og mange ligger med landstrømskabel permanent tilkoblet. Det kan bli dyrt.

Kampen om strømmen

Det kan være en kamp om ledige stikkontakter på gjestebrygga om sommeren. Er det riktig å betale for noe mange seilbåter ikke får tilgang til eller behøver? Leserne er uenig.

Smarte ur for seiling

Det neste innen elektronikk skal være smarte klokker. Vi har prøvd to slike. Suunto fra Finland og Garmin fra USA.

Gammel båt, ny innredning

Kjøper du en sliten båt, så er det ikke så nøye hvordan du pusser den opp. Jeg var ikke redd for å gå på med malerkosten.

GJØR DET SELV: Spinnakersuksess med skismøring

Har du en gammel spinnaker som fortjener et forlenget liv, en spinnaker som står som en drøm når været er tørt og vinden god, men som av og til tar en tur i vannet på vei mot runding? Da bør du lese videre.

Gjør det selv: Er teakdekket en tikkende bombe?

Teakdekk byr på utfordringer over tid, men hvordan skal du skjelne mellom små og store problemer? Og hva kan du selv gjøre for å forlenge dekkets levetid?

Forbruksbatteriene krever omsorg

Forbruksbatteriene i en båt varer stort sett ikke mer enn i fem år. Det er like greit å kjøpe billige blybatterier, mener ekspert.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen