Søk i arkivet

RÅTT OG GODT: Kråkeboller.
RÅTT OG GODT: Kråkeboller.

Fjæras gourmetbord

Det er et paradoks at gourmetbevisste utlendinger kommer til Norge for å plukke og spise snegler og skjell i fjæra, mens vi selv har en tendens til å overse disse fordi vi ikke vet hvordan vi skal tilberede dem eller synes de ser merkelige ut. Et lynkurs i tilberedning av de noe mindre kjente variantene av sjøens delikatesser var alt som skulle til for å snu skepsis til fasinasjon.

Vi tok med oss sjømatspesialist og Østmarkseterens kokk Egil Nordeide, også kjent som «messe-kokken» fra «Sjøen for alle» og «Båter i sjøen», til sitt sommerparadis ytterst på Hurumhalvøya. Her har Nordeide tilbrakt de fleste somrene siden barndommen. Han vet derfor godt hva som skjuler seg av tilslørte godbiter mellom de blankskurte rullesteinene. 

Lek og matauke i ett

Som barn fisket Egil...

Ønsker du å lese mer? Logg inn eller velg et abonnement:

Gratis prøveabonnement
Gratis prøveabonnement
kr 0
    • Tilbudet omfatter samtlige Pluss-saker, digitale utgaver av SEILmagasinet siden 2006 i AppStore og Google Play.
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
    • Fornyes som digitalt månedsabonnement etter gratisperioden.
     Les mer
Digitalt årsabonnement
Digitalt årsabonnement
kr 495
    • Tilgang til samtlige Pluss-saker på seilmagasinet.no
    • Alle digitale utgaver av SEILmagsinet siden 2006 i AppStore og Google Play
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
     Les mer
Digitalt månedsabonnement
Digitalt månedsabonnement
kr 49/mnd
    • Tilgang til samtlige Pluss-saker på seilmagasinet.no
    • Alle digitale utgaver av SEILmagsinet siden 2006 i AppStore og Google Play
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
    • Gjelder en måned ad gangen og fornyes automatisk.
     Les mer
Seilmagasinet + Digital
Seilmagasinet + Digital
kr 795
    • 6 utgaver av SEILmagasinet levert hjem til deg i postkassen
    • Tilgang til samtlige Pluss-saker, digitale utgaver av SEILmagasinet siden 2006 i AppStore og Google Play.
    • Nyhetsoppsummering på mail to ganger i uken.
     Les mer

Ønsker du papirutgaven? Se hele utvalget av abonnement.

Gå til toppen