Sugru – supert for seilere

SUGRU: Supert for seilere
PASSE PORSJONER: Sugru kommer i porsjonspakker på 5 eller 20 gram. Når pakken er åpnet, har du en halv time på deg til å forme stoffet. Herdetiden er på cirka 24 timer (24 timer for å herde 3 millimeter dypt).
BRYTER: Til et lite bryterpanel ute i båten kapslet vi inn de elektriske delene med Sugru. Etter at stoffet har herdet, overflødig gummi skjæres bort med en hobbykniv.
BRYTER: Til et lite bryterpanel ute i båten kapslet vi inn de elektriske delene med Sugru. Etter at stoffet har herdet, overflødig gummi skjæres bort med en hobbykniv.
TIL LANDSTRØMKABELEN: Det første vi brukte Sugru til var å gjøre støpselet på landstrømkabelen helt vanntett. Samtidig la vi stoffet et stykke oppover kabelen, slik at faren for å få knekk på kabelen ble minimert ? i tillegg til at faren for å ...
BESKYTTER ELEKTRISKE KOMPONENTER: Brytere, lamper, lanterner og instrumenter som er plassert utvendig tettes lett med Sugru. Man kan legge vanntette pakninger og man kan rett og slett fylle den elektriske komponenten med Sugru.
MERKE LEDNINGER: Man kan lage små tagger på ledningene for å holde orden på det elektriske anlegget om bord. Ved å merke ledningene med kursnummer og hva de går til blir feilsøking mye enklere. Vi skrev på med vannfast tusj, men man kan også risse ...
POLSTRE SKARPE KANTER: Mange steder i båten går slanger og kabler gjennom hull som kan ha skarpe kanter. Disse kantene polstres enkelt og greit ved å legge en kant med Sugru rundt.
MØNSTER: Ved hjelp av en rundfil, rund rasp eller et stykke finmasket netting kan du lage gripemønster i overflaten. For eksempel om du skal utforme et håndtak eller et antisklibelegg.
GLIDELÅS: En jakke vi bruker i båten fikk ødelagt hendelen på glidelåsen, slik at den ikke lot seg betjene. Dette fikset vi enkelt ved å tre en binders gjennom låsen. Deretter plastret vi bindersen med Sugru.
ENKLERE GLIDELÅS: På kalesjen er glidelåsene slik at de kan være litt vanskelig å betjene, spesielt om man er kald på fingrene. Vi tok noen tynne taustumper og lagde en kule av Sugru rundt endene. Tredde så disse på hendelen til glidelåsene, og nå ...
AVLASTERE: Man kan bruke Sugru for å merke forskjellige ting, for eksempel avlastere. Bruk forskjellige farger. Man kan risse inn funksjon, eller skrive på med vannfast tusj etter at stoffet er tørt. Mulighetene er mange.

Hefter og begeistrer

Ifølge produsenten kan alt fikses med Sugru. Vi tok dem på ordet og prøvde dette svært omtalte produktet i båten.

Publisert Sist oppdatert

Vi lot oss absolutt rive med. Sugru er et stoff som både hefter og begeistrer. Det har fått fast plass i båtverktøy-kassen.

Hva Sugru er? Et sted er det beskrevet som: «Om epoksy møter silikon og får et barn. Da har du Sugru».

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER