Norges Seilforbund

KJØLBÅTPROSJEKT: Norges Seilforbund har påbegynt et prosjekt som har som målsetting å hjelpe seilforeningene med å administrere båter de har til utlån eller utleie.

Klubb-båt prosjekt i støpeskjeen

Norges Seilforbund arbeider med et kjølbåtprosjekt som skal gjøre det enkelt for foreninger med foreningseide båter å administrere dem.

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbund har så vidt påbegynt et prosjekt som kalles «Kjølbåtprosjektet». Det dreier seg om å skape et opplegg og et administrasjonsprogram for seilforeningene, slik at det skal være en hjelp for foreninger som har klubbeide kjølbåter.

– Stadig flere seilforeninger ser verdien av å kunne ha egne båter som lånes/leies ut til medlemmene, slik at terskelen for å seile skal bli lavere og rekrutteringen til seilsporten bedre. Vi har planer om å lage et verktøy, kall det gjerne et booking-system, som foreningene kan bruke, sier Per Christian Bordal i NSF.

Han forteller at NSF nylig hadde et møte med den engelske seilbåtprodusenten RS Sailing, som har tro på prosjektet og som synes å ha lyst til å bidra til å utvikle det. RS Sailing skal også ha tanker om å utvikle en robust, mindre kjølbåt for 3–4 personer som skal kunne egne seg som klubb-båt.