To ganger Wieser i Gullpokalen

Seilasene om den skandinaviske gullpokalen startet i Italienske Santo Stefano i går.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Kristian Nergaard Johan Barne, SWE og Trond Solli-Sæther får konkurranse i Italia. Arkivfoto.

Det  ble seier til tyske Marcus Wieser i begge gårsdagens gullpokalseilaser. I kampen om denne pokalen er det kun seire som teller og det hjelper ikke Kristian Nergaard og mannskapet Johan Barne og Trond Solli-Sæther at de er nest beste lag på banen. I dag må Wieser slås i den første seilasen, og da helst av nordmennene. Førstemann til tre seire vinner pokalen og den som ikke har seier etter tre seilaser elimineres fra regattaen.

Kristian Nergaard er den mestvinnende seileren i gullpokalens historie med i alt ni seire, enten som mannskap med faren Kalle, eller selv som rormann. Familien Nergaard vant første gang i 1990. I fjor vant Kristoffer Spone som rormann på Nergaards «Artemis». Av andre deltakere i 2014 som også har vunnet pokalen tidligere er Jussi Gullichsen, FIN som vant i 1986 og 2012, Gavin McKinney, BAH i 2000 og 2001 og Juerg Menzi, SUI i 2002.

Foruten Nergaard og Solli-Sæther utgjør Lars Horn Johannessen så langt den norske kontingenten i Santo Stefano. Sistnevnte seiler sammen med Gavin Mc Kinney. Til helgen kommer Petter Fjeld, Thomas Borgen og Christen Horn Johannessen nedover. De deltar i VM som starter 22. September og varer til 26. 39 båte deltar i mesterskapet, mange av dem klassiere.