Pedersen fortsetter fremgangen

Årets juniorverdensmester i Finnjolle viser at han også kan hamle opp med de store gutta.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en krevende dag på vannet for alle i Santander med vind som gikk opp og ned og frem og tilbake på alle de syv banene. Det var planlagt seiling i alle klassene bortsett fra RS:X for damer, men mange utsettelser, sterk strøm på banene og ustabil vind ga regattakomiteen mer enn nok å hanskes med. Alle fikk imidlertid inn minst et tellende resultat. RS:X herrer avsluttet sin kvalifisering, laserne fortsetter sine finaler og de øvrige klassene seiler kvalifisering.

Av de norske seilerne er det utvilsomt Anders Pedersen som imponerer mest, med sin sterke 5. plass av 40 båter i sin pulje, men også 49er seilerne Helene Næss/Marie Rønningen med 9. og 5. plass og Ragna og Maia Agerup med 14. og 9. viser stor fremgang.

Nacra 17 seilerne Nicholas Fadler Martinsen Martine Steller Mortensen ble 17 i sin ene seilas igår.

Av Laserseilerne ligger Marthe Enger Eide på 16. plass nasjonsmessig og er innenfor nasjonskvoten til OL. Kristian Ruth er 19 nasjonsmessig og også innenfor kvoten. I Regattaen ligger de henholdsvis på 21. og 41. plass.

Brettseileren Sebastian Wang-Hansen  som før VM var rangert som verdens 6. beste har skuffet i mesterskapet og ligger utenfor nasjonskvalifisering til OL.