Leg Zero i Volvo Ocean Race

Alle de syv deltakerne i årets Volvo Ocean Race legger idag ut på en to dagers testseilas der ulike kriser venter, og skal håndteres.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Havarier forekommer i Volvo Ocean Race og det er  best å være beredt.

På ruten som går fra Alicante til Mallorca og tilbake er det lagt inn ulike krisesituasjoner fra regattaledelsen og seilerne skal både gjennom mann over bord øvelser og simulerte havarier. Om man ikke greier å gjennomføre seilasen må man forsøke på nytt på et senere tidspunkt, eller man må gjennomføre det anntall nautiske mil man har gått glipp av.

Før starten på Leg Zero må mannskapene gjennomgå en liste av situasjoner og forberede seg på disse. Jentelaget Team SCA her fått forberedt en spesiell modell fra arrangøren slik at de kan trene spesielt på prosedyrene ved en mann over bord situasjon. 

Race Director Jack Lloyd forklarer hvorfor det er viktig at alle syv lagene gjennomgår en slik generalprøve før regattastart 4. oktober.

- Leg Zero er en viktig gjennomgang både for arrangøren og for seilerne. Vi kan prøvekjøre all kommunikasjon med Race Control og for media. Sikkerhet er topp prioritet. Racet er risikabelt nok som det er og vi ønsker å få bekreftet at mannskapene vet nøyaktig hva de skal gjøre når ting går galt, slik som i en mann overbord situasjon.