Laser størst i ISAF VM

Ikke mindre enn 270 Laserseilere fra 72 nasjoner stiller til start når ISAF VM for OL klassene starter til uken.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Tiril Bue er norsk håp i Laser Radial

2014 ISAF VM i Santander blir den første muligheten for å sikre nasjonskvalifisering til OL i Rio 2016. 150 seilere fra 72 nasjoner og 120 seilere fra 58 nasjoner i henholdsvis Laser Standard og Laser Radial skal kjempe om indviduell ære og nasjonens OL kvalifisering når starskuddene smeller i Santander fra 12 september.

Regattaen er den første som teller i nasjonskvalifiseringen til Rio 2016. 23  plasser i Laser og 19 i Laser Radial skal deles ut når mesterskapet i Bikaya er avsluttet.

Brasils hjemmefavoritt Robert Scheidt kommer til Santander som regjernede verdensmester etter at VM i 2013 ble arrangert i Al Mussanah, Oman. Siden han km tilbae til Laseren etter noen år i Star som nå er satt ut av det olympiske programmet i mars 2013 har Scheidt reetablert seg på topp i klassen han i sin tid var med å dominere, sammen med Ben Ainslie.

Den avsluttende delen av kvalifiseringen starter 14. september med 15. september som reservedag. Finalene kjøres tirsdag 16. og onsdag 17. før den avsluttende finalseilasen for medaljer finner sted torsdag 18. september.

Kristian Ruth og Mathias Mollatt representerer Norge i Laser Standard, Marthe Enger Eide og Tiril Bue i Laser Radial. I tillegg deltar Anders Pedersen i Finnjolle, Ragna og Maia Agerup samt Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX, og Maria Aadland Mollestad og Sebastian Wang-Hansen i RS:X