Thomas Nilsson og «Team Wolfpack» som vant i 2012.
Mesternes mester i 2013, Harald Blom Bakke, rormannen Eivind Melleby, Vidar Hanssson og Lars Horn Johannessen.
Kristian Nergaard, her med Kristoffer Spone som rormann, er tidligere Mesternes Mester og NM vinner i Expressklassen i år

Kan Kongen forsvare NM sølvet?

Kong Haralds imponerende sølvmedalje i NM for Express har kvalifisert laget til Mesternes Mesterskap. Seiler han like godt her som i NM kan han vinne.

Publisert Sist oppdatert

Årets morsomte og kanskje mest prestisjefylte regatta et Norges Seilforbunds Mesternes Mester regatta der NM vinnerne fra forskjellige klasser, samt noen gode lag tatt ut på skjønn, møtes i en hektisk regatta ved Aker Brygge. I år er datoen lagt til 11. oktober, og båtene som skal benyttes er Albin Express. Etter det vellykte NM for klassen tidligere i august, stiller de beste seilerne fra dette mesterskapet som de største favorittene. Det gjelder først og fremst laget til Kristian Nergaard, som i NM hadde Kristoffer Spone til rors, Kong Harald som tok sølvet, og Eivind Melleby som riktignok ikke nådde helt opp i dette mesterskapet, men som tok bronse i det mest ettertraktede av alle verdensmesterskap for kjølbåter, nemlig Starbåt VM tidligere i år.

Regattaen seiles etter utslagsmetoden der lucky losers får en ny sjanse til å gå videre, men som til slutt avgjøres i en finale der resultatet alene vil avgjøre plasseringen og der all dømming foregår på vannet. I tillegg til norgesmesterne får disse delta i Mesternes Mester 2014: H.M.Kong Harald, junior verdensmester i Finnjolle, Anders Pedersen, Sølvvinner fra VM i ORCi, Claus Landmark, Team Wolfpack og Norges Seilforbunds ungdomssatsing i storbåtseiling, «Team NorSteam».

Vinnerne av Stor NM, avholdt i Stavanger i august deltar i mesterskapet med tomannsjollen RS Feva og vinneren får sjansen til å delta i hovedtablået.

Etter regattaen skal seilerne feire seg selv og sesongslutt med en storslått festmiddag på restaurant Onda Sea på Aker Brygge. Arrangementet er åpent for alle, men det er begrenset antall plasser, så her gjelder det å være tidlig ute med å bestille plass. Du kan melde deg på til middagen her

I tillegg til premieutdeling fra Mesternes Mester, skal årets Kongepokal i seiling samt NSFs  bragdmerker deles ut.