Ny IMOCA 60 for Alex Thomson

Alex Thomson vil vinne Vendee Globe seilasen og får ny båt levert i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomson Racing får sin nye Hugo Boss IMOCA 60 sommeren 2015 og vil vinne Vendee Globe seilasen i 2016/17. Til det trenger han den beste båten og med Hugo Boss som lojal sponsor får han nå alle tiders sjanse.

Med denne båten ble han nummer tre i den siste Vendee Globe seilasen, og deltar i det kommende Barcelona World Race som starter nyttårsaften, sammen med co-skipper Pepe Ribes.

Å bygge en ny IMOCA 60 er ingen billig fornøyelse og Alex Thomson Racing er i den heldige situasjon at de har backing fra en solid sponsor i klesmerket Hugo Boss. Selv om IMOCA klassen har foretatt flere regelendringer for å gjøre båtene både billigere og mer solide, koster en ny båt fremdeles i overkant av € 3millioner. Hugo Boss har vært Thomsons sponsor siden 2003 og den gjeldende avtalen løper frem til 2018. Ikke minst takket være Alex Thomsons halsbrekkende og vel publiserte stunts som å stå på kjølen, eller å stupe fra mastetoppen under seilas, har sponsoren fått mye oppmerksomhet og valuta for pengene.

Alex Thomson Racing har valgt designfirmaet VPLP/Verdier til å tegne den nye båten, det samme som sto bak de to båtene som kom foran Thomson i den siste Vendee Globe seilasen. Green Marine ligger an til å bygge båten som skal være klar på forsommeren 2015, i god tid før Transat Jacques Vabre i oktober 2015.