«Powerplay» tok sølvet, Foto Erik Kristiansen
Norgesmester «Footloose», Jon Hatch, Foto Erik Kristiansen.

Fredrikstadseier i Drake

Eivind Melleby som så ut til å ha Drakemesterskapet i sin hule hånd ble slått av en ung Fredrikstadseiler i sluttspurten.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Fra Drake NM i 2014, Foto Erik Kristansen

Bundefjorden Seilforening har i helgen gjennomført Drake NM. Det har vært tre flotte dager med utfordrende forhold, men regattasjefen Bjørn Werner Johansen, fikk gjennomført ti seilaser.

Etter den niende seilasen skilte fattige to poeng Hatch og Hansson/Melleby i favør Hatch. I den siste seilasen ledet Bundefjordsseiler Melleby ledet foran Hatch på siste spinnakerlegg mot mål og det var da OLseileren viste hvorfor han er en av Norges beste rormenn

Melleby seilte sikk-sakk med spinnakeren oppe for å bremse båten og vente på Hatch. De rundet bundmerke for siste gang hakk i hæl og med ett kobbel båter rett bak. Melleby klarte det kunststykke å sinke Hatch så mye at det kom en båt mellom disse to konkurentene. Dette var nok til at Mellby ville vinne og Hatch måtte ta til takke med 2. plassen Dette hadde værten genial manøver hadde det ikke vært for at den båten som kilte seg mellom var tatt på tjuvstart.

En nedtur for Melleby og co men sikkert en like stor opptur for Hatch og sønn som da stakk av med gull i årets Drake NM.

Det var vekslende forhold, med mye vindskift på hovedsakelig østavind. «Footloose» med skipper Jon Hatch, Fredrikstad Seilforening vant mesterskapet med Eivind Melleby på sølv- og Espen Guttormsen på bronseplass. NOR 211 «EUD» med skipper Jan Weyergang fikk vandrepremien som gikk til beste trebåt.

Resultatliste