VO70 blir norsk

Båten som ble nummer to i siste Volvo Ocean Race, blir takket være en norsk investor den nyeste båten i Wolfpack Racing teamet.

Publisert Sist oppdatert

Den kjente seileren Per Ottar Skaaret kjøpte nylig VO70 båten «Camper» som i løpet av høsten kommer til Oslo for å bli en del av Wolfpack Racing Team. Skaaret som seiler aktivt med sin X-50 ser kjøpet som et bidrag til å løfte norske seilsport i retning av Volvo Ocean Race, en regatta han kjenner godt, som makker med Knut Frostad i tidligere TwoStar regattaer.

Skaaret uttaler til Dagens Næringsliv idag at han tror båten er et godt kjøp og at han med dette båtkjøpet gjerne vil bidra til å heve norsk storbåtseiling et par hakk, nok tll at man innen en ikke altfor fjern fremtid kan stille opp i Volvo Ocean Race. Seilerne som kan konkretisere denne visjonen er Wolfpack Racing som under ledelse av Thomas Nilsson og Grant Larsen jobber med et prosjekt for å kunne delta i 2017/18. Laget disponerer allerede en TP52, den tidligere «Fram XVI» og en X-41.

«Camper» har en tid vært annonsert i markedet til en pris ned mot seks millioner kroner. Skaaret vil ikke kommentere kjøpesummen, men sier han fikk den til en gunstig pris. Det kostet mer enn 46 millioner kroner å bygge båten så sent som i 2010, så her kan man snakke om store prisfall. Dette har blant annet sammenheng med at VO70 nå er ute av Volvo Ocean Race til fordel for den noe rimeligere entypebåten VO65.

Skaaret skal selv være med å hente båten i Southampton i september i år, sammen med et seilerteam fra Wolfpack Racing.

- Dette er en fantastisk muighet for Wolfpack Racing, sier Thomas Nilsson til Dagens Næringsliv. - Båten gir oss momentum til å løfte oss både sportslig og kommersielt. Den skal benyttes som treningsplatform både for norske og skandinaviske seilere og vi skal seile den i nasjonale og internasjonale regattaer. Fastnet Race blir trolig det sportslige høyepunktet for 2015.

Med VO70 «Camper» får Wolfpack Racing også vist mulige samarbeidspartnere i et fremtidig Volvo Ocean Race hvilke eksponeringsmulighter som finnes gjennom et slikt prosjekt.