Pallen tapetsert med veteraner.
Kongen vant siste seilas. Foto: Birger Kullmann

Kongen vant siste, Nergaard Norgesmester

Det siste seilasen i Expressmesterskapet på Bundefjorden kom igang bare få minutter før tidsfristen løp ut kl 1430, men seilerne fikk en rettferdig og fin avsutning på mesterskapet,

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Nergaard & Co er årets norske mester i Express. Foto Mikkel Thommessen

Best av alle seilte Kong Harald med mannskapet Kjell Arne Myrann, Kjell Inge Heiberg og Hans Jørgen Bauck jr. «Fram XVII» tok ledelsen tidlig på første kryss og ledet gjennom hele seilasen. I mål var de 18 sekunder foran Thomas Ottoson fra Sverige med et annet svensk team med Martin Rubing som skipper på 3. plass. Det betød et solid hopp på resultatlisten for kongen. Selv om vi i skrivende stund ikke kan si hvor laget endte, tipper vi et sted rundt femte plass. Det er i så fall meget imponerende. Årets nordiske mester med klar margin ble Björn Österberg fra Sverige med landsmannen Thomas Ottoson på 2. plass.

Det som imidlertid er sikkert er at Kristian Nergaard, Kristoffer Spone, Erik Kongshaug og Trond Soli Sæther er årets norske mester i Expressklassen. De hadde et forsprang på ni poeng foran den siste seilasen, men lå i denne lenge langt bak i feltet og ettersom den siste seilasen ikke kan strykes, røk det nordiske mesterskapet. Ingen kunne imidlertid true deres NM tittel.