Fem utfordrere til America's Cup

Pokalforsvarer Golden Gate Yacht Club har nå akseptert fem utfordrere til de 35. America's Cup seilasene i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Team Artemis kan bringe AC45 regatta til Sverige

Fem utfordrere er nå offisielt akseptert av Golden Gate Yacht Club og America’s Cup forsvarere, Oracle Team USA. De som skal delta i de 35. seilaser om America’s Cup i 2017 er

Artemis Racing (SWE), KSSS

Ben Ainslie Racing (GBR), Royal Yacht Squadron

Emirates Team New Zealand (NZL), Royal New Zealand Yacht Squadron

Luna Rossa Challenge (ITA), Circolo della Vela Sicilia

Team France (FRA), Yacht Club de France

- Det er spennende å se hvilke lag som nå stiller opp mot oss, sa Jimmy Spithill, skipper for ORACLE TEAM USA, vinner av de to siste America’s Cup matchene. - Vi står over for fem sterke utfordrere som har talent, ressurser og erfaring. Men vårt lag er kon kurransedyktige og vi liker utfordringene, jo større desto bedre. Det er lett å bli motivert når man ser hva står overfor.

Den 35. America’s Cup starter allerede i 2015 og 2016 med America’s Cup World Series, som skal foregå på forskjellige steder verden rundt, med utfordrerne som vertskap for hver sin regatta. Det betyr at vi kan komme til å få en slik regatta til Sverige. I 2017 vil antall utfordrere reduseres til en, den som skal møte ORACLE TEAM USA i selve finaleregattaen som skal arrangeres enten på Bermuda eller i San Diego. Hvor vil bli kjent i løpet av 2014.

Reglene åpner for at yttrerligere lag kan melde seg på med forbehold om godkjennelse fra America’s Cup organisasjonen.

Trenger ny hovedsponsor

Ben Ainslies britiske prosjekt har nå den amerikanske investeringsbanken J.P.Morgan som hovedsponsor, både personlig og til sitt AC prosjekt. Etter 2014 har imidlertid banken varslet at den trekker seg fra videre samarbeide idet man mener at det for en amerikansk bank å backe et britisk America's Cup prosjekt i konkurranse med et fra hjemlandet ikke er formålstjenlig og i tråd med deres image. Ben Ainslies prosjekt baserer seg på 60% sponsorfinansiering, mens 40% av midlene kommer fra private investorer.

Nye nøkkelfolk hos Team Artemis

Etter at OL vinnerne Fredrik Løøf og Max Salminen er tatt inn på det svenske laget, har Team Artemis hele seks OL mestere på laget. Løøf har de siste to sesongene seilt M32 katamaran og har fått bra trening i flerskrogsseiling. Han bor nå i Norge der han sammen med sin samboer eier og driver Spåtind Høyfjellshotell.