«Magic» vant NORC på hjemmebane

Helgens NORC regatta i Son startet i lureføre på lørdag, men toppen 10 m/sek søndag.

Publisert Sist oppdatert

Lagene som stilte til start i helgen fikk med andre ord testet fart og båthåndtering i hele vindregisteret og seks seilaser ble gjennomført over to dager.

«Team Magic» hadde knapt rukket å få båten på stell etter returen fra årets Cowes Week før laget stilte til start i helgens seilaser i Son. Da Åsmund Drolsum så at man kunne rekke helgens seilaser var det imidlertid liten tvil om at laget ønsket å stille i NORC regattaen på hjemmebane, noe de nok er fornøyde med i ettertid. Drolsum & Co leverte en solid regatta og seilte seg inn til en serie på 1-5-1-3-1-1. Flere lag meldte seg til tider på i tetkampen, men «Magic» laget ble for sterke i lengden og kunne dermed smile bredt over å ha forsvart byens ære på hjemmebane.

Også Knut Heje med mannskap i «Too Bonita» viste gode takter, men det holdt ikke inn og KNS-båten måtte se seg slått med 5,5 poeng da regnskapet ble gjort opp etter siste seilas. Tredjeplassen gikk til en gammel ringrev i NORC sammenheng: Jan Henrik Bryde seilte inn en fin og stabil serie, men manglet det lille ekstra som kunne ta laget helt til toppen.

«Team Drømmen» gjorde langt på vei et Drømme-comeback og leverte et av sine bedre resultater i NORC-sammenheng da laget seilte seg inn til 4. plass. Jentene rapporterte flittig på Facebook og Instagram gjennom hele helgen og det er liten tvil om at det var en gjeng som koste seg stort i sin gamle båt.

Opplegget i Son viste også å stå seg godt og byen leverte stemningen man ikke finner så mange andre steder i Oslofjorden. Kaféene og restaurantene som skapte konseptet «Sailordock’s» tok imot seilerne med åpne armer og skapte rammer som nok gjør at mange ser at Son står som arrangør av NORC-seilaser også til neste år.

NORC takker for en god helg og retter nå blikket mot Tønsberg der årets NM går av stabelen 19. – 21. september. Målet er å samle over 30 båter og NORC oppfordrer alle båter til å melde seg på allerede i dag!