Endret bane i Hollender'n

Den nye banen byr på flere strategiske valgmuligheter, og vil gjøre regattaen mer spennende.

Publisert Sist oppdatert

Neste helg er det Hollenderseilasen. Høstens Færderseilas. Også denne regattaen merker fallende interesse, men i år kan de skylde på NM i Express.

– Etter samtaler med Kystverket og Horten VTS har vi fått klarsignal om å slippe å krysse leden på tvers. De nye banene vil da gå mer rett syd slik de var for 10 år siden. Vi håper å kunne fortsette med dette, men da er vi helt avhengige av seilerne viser stor respekt for nyttetrafikk og holder godt av veien for disse, forteller Regattaansvarlig Norsk Havseiler- og Krysserklubb Geir Karl Frostrud til Seilas.

Utsatt påmeldingsfrist

– Vi utsetter fristen for påmelding til årets Henri-Lloyd Hollænderseilas til mandag. Hittil er bare 90 båter påmeldt men erfaringsmessig kommer det svært mange til i løpet av helgen, legger arrangøren til.

Kolliderer med NM i Express

Nesten 500 av Norges seilerelite vil delta i NM i Ekspress. Det gjør det vanskeligere å skaffe mannskap. Geir Karl Frostrud anbefaler derfor skippere å forsøke seg i shorthandklassen.

– Vi kan sette opp Shorthanded "cruising" med litt lavere skuldre (men med spinnaker) for de som ønsker å seile med foreldre/barn, mann/kone osv, forteller Frostrud.

Sosialt i Son

I forbindelse med arrangementet har Soon Seilforening besluttet å vise Son fra sin beste side, nemlig slik Son er. Vi har etablert 5 offisielle Sailorsdock rundt omkring i Son hvor seilerne er velkomne. Sailorsdocks er etablert på Galleri Soon Cafe (Frokost, Matpakker og Cafemat), Ristorante 24 (Middelhavs restaurant), Cafe Oliven(A la carte med alle rettigheter) og El Toro Vinos y Tapas (Tapas og Vin, Øl). Ved seilforeningens lokale vil det fremdeles være regattakontor og en liten uteservering med snacks og noe leskende.

Du kan melde deg på Hollenderseilasen her.