Caroline Rosmo til ungdoms-OL

Som eneste seiler representerer Caroline Rosmo Norge i ungdoms-OL i Kina.

Publisert Sist oppdatert

BEST: Caroline Rosmo var beste norske seiler under EM i Laser 4.7 i Moss [Foto: Morten Jensen]

Caroline Rosmo (16) var nylig Norges klart beste seiler under EM i Laser 4.7 i Moss, men det har egentlig vært ungdoms-OL, som hun nå reiser til, som har vært det store målet i hele år for seileren fra Bundefjorden Seilforening. Denne uken reiser hun til Nanjiing i Kina sammen med den norske troppen, som består av 31 utøvere og 21 trenere og funksjonærer.

Norge sender utøvere i 21 idretter. Caroline Rosmo er blitt tatt ut av Olympiatoppen som eneste seiler. Uttagningen skjedde på bakgrunn av hennes sterke prestasjoner i VM for enmannsjollen Byte CII, som skal benyttes i ungdoms-OL, under klassens VM på Gardasjøen i april.

Drømmen oppfylt

– Min drøm var å bli tatt ut som Norges representant til ungdoms-OL i Byte CII og til ISAF jr-VM i Laser Radial, og drømmen har allerede gått i oppfyllelse! ISAF-VM i Portugal er unnagjort tidligere i sommer og nå gleder jeg meg til å reise til Kina. Det blir veldig spennende å bo i deltagerlandsbyen, og jeg ser frem til å bli kjent med andre utøvere – både fra Norge og andre land. Blant seilerne har jeg allerede en del venner fra tidlige regattaer, og det blir supert å treffe dem igjen i ungdoms-OL! Selvfølgelig blir også Kina spennende – jeg har aldri vært der. Det blir et eventyr, sier hun i en pressemelding fra Bundefjorden Seilforening.

De summerer også opp denne CV-en:

Lovende talent

Caroline er en av Norges mest lovende juniorseilere. Hun har i 2014 etablert seg i den internasjonale eliten i sin årsklasse i båttypene Laser Radial, Laser 4.7 og Byte CII. Senest i begynnelsen av august ble hun beste norske utøver med sin 5. plass i EM i Laser 4.7 i Moss, og tidligere i sommer ble hun nr. 4 i EM i Laser Radial Youth U17. Caroline er tidligere norgesmester i Optimistjolle og har representert Norge både i VM og EM i denne klassen. Caroline begynte å seile da hun var seks år og går i dag på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Hennes trenere er OL-medaljør Peer Moberg og Frank Kirkeland.