UTSATT: I dag fikk deltagerne vite at starten er utsatt med et døgn på grunn av stormen Bertha. [Foto: Paul Wyeth]
HOVEDBILDE: Den første forsmaken på Volvo Ocean Race vil man få under Sevenstar Round Britain and Ireland Race. [Foto: Mark Lloyds Images]
CLASS 40: Flere Class 40-er er med i regattaen, der norske «Solo» tidligere har hevdet seg.[Foto: Mark Lloyd Images]

Bertha utsatte britisk klassiker

Arrangørene torde ikke la deltagerne i Sevenstar Round Britain and Ireland Race få bryne seg på Bertha.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Den første forsmaken på Volvo Ocean Race vil man få under Sevenstar Round Britain and Ireland Race. [Foto: Mark Lloyds Images]

Starten på den britiske klassikeren er derfor blitt utsatt til mandag 11. august kl 09. Opprinnelig skulle regattaen ha startet søndag, men da ville deltagerne kunne ha blitt møtt av vind opp mot 50–60 knops styrke, og det mente arrangørene at de skulle får slippe. En annen endring som ble besluttet som en følge av Berthas tilstedeværelse, var at i stedet for å seile rundt Irland og England «med klokka», er at regattaen skal seiles mot urvisernes retning. Det vil gi en hyggeligere og raskere seilas, mener man.

Forsmak på Volvo Ocean Race

Størst interesse blant de 28 båtene som skal delta i den 1800 nautiske mil lange seilasen, knytter det seg til de fem nye VO65-ene, som senere i høst skal legge ut på Volvo Ocean Race. Sevenstar Round Britain and Ireland Race blir deres aller første styrkeprøve.

Men det deltar også en rekke andre båttyper som vanligvis krysser verdenshavene; IMOCA 60, Class 40 og Beneteau Figaro II, og det deltar «normale» båter som First 36.7 og J/109. Én skandinavisk båt står på deltagerlisten, og det er det svenske jentelaget som skal delta i Volvo Ocean Race.

Norske seilere har deltatt tidligere; Rune Aasberg og Arild Schei gjorde seg bemerket med en annenplass.

Veteranen deltar

Det er klasser for både fullt bemannede båter og dem som seiler doublehanded, og en av deltagerne i sistnevnte, er den 75 år gamle veteranen Sir Robin Knox-Johnston. Han skal seile sin Open 60 «Grey Power». Senere i høst starter han i soloseilasen Route du Rhum.

Regattaen kan følges på nettet og du kan dessuten selv være med å seile mot deltagerne ved å delta i den virituelle regattaen på internett.