Fortsetter å imponere i Kiel

Første, fjerde og femteplass etter to dager i Kiel

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Lette vinder ga vanskelige forhold under offshoreseilasen i går. Her det «Norsteam» i solnedgang. Foto: Haakon Møyner Lund

De norske seilerne klarte ikke helt å følge opp den superstarten de fikk på første dag i ORC-VM, men Landmark 43 «Santa» med Claus Landmark som skipper, fulgte opp gårsdagens seier med en ny førsteplass. «Santa» leder dermed klasse A med 8 poeng ned til andreplassen. I samme klasse holder «White Shadow» med Torkjell Valland som skipper fjerdeplass, mens «Destin» med skipper Tore Kandahl ligger på femteplass etter at en baneseilas og en distanseseilas er seilt.

– Den store utfordringen var å bruke mulighetene de særdeles vanskelige vind- og strømformforholdene ga. Vi tok mye initiativ og gjorde få feil, og hadde en særdeles våken taktiker i Morten Henriksen som fant vinden for oss, fortalte Claus Landmark etter målgang..

I tirsdagens ene offshore-seilas møtte seilerne svært varierte og vanskelige forhold. Igjen var dagen preget av lette vinder, skift og trykkforskjeller. Alt fra driving i vindstille til en front på over 10 sekundmeter, var med på å prege seilasen. Etter å ha startet i lett, men stabil vind, møtte seilerne mange vindhull og vinddreinger. Dette førte til mange restarter, noe som ble en sterk fordel for de tregere båtene i feltet, selv om ORC-regelen skal ta hensyn til dette. Da vinden endelig kom var det for kort igjen til mål for de raskeste båtene til å dra ifra.

I klasse B kom «Solgang» med skipper Rudolf Ugelstad på åttendeplass og «Vortex» med skipper Martin Moe på 13. plass og ligger dermed på henholdsvis 23. og 10. plass etter to seilaser. I klasse C ble det en 31. plass på «Sons of Hurricanes» med Jon Holden & Co og de ligger dermed på en 64. plass. Både klasse B og C er delt opp i puljer.

I dag venter baneseilas, men starten er utsatt på grunn av lite vind. Regattakomiteen tar en ny avgjørelse klokken 10.

Resultater finner du her.