Lars Johan Brodtkorb seiler igjen mot medalje i et internasjonalt mesterskap.
Nora Brodtkorb går i mål.

Søskenpar i medaljekamp

Den nybakte verdensmesteren i E-jolle, Lars Johan Brodtkorb og søsteren Nora kjemper begge for medalje i junior EM.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Den norske EM troppen

Fra Per Andreas Brodtkorbs rapport:

Jr. EM for europajoller i Niewpoort i Belgia startet søndag med 111 seilere under 20 år. I jenteklassen med 37 deltakefre er to norske, Nora Brodtkorb fra Horten og Laila Vevstad fra Arendal. I gutteklassen stiller 74 seilere hvorav syv er norske. Lars Johan Brodtkorb (Horten), Jacob Lepperød (Tønsberg), Christoffer Gurvin Skaaland (Bergen) og Arendalsgjengen Ole Unger Weierholt, Erlend Nøss Rustekaas, Samuel Dalen Selås og Kristian Vale. Det er en livlig gjeng som er på plass her i Belgia og smilet er aldri langt unna. Treneren for troppen er svensken Carl Hansson som også fulgte flere av seilerne som trener under Nordisk tidligere i sommer. Carl var også Norges trener under EM i fjor hvor Lars Johan ble europamester og Håvard Katle Fjon tok bronse.

Lars Johan Brodtkorb og Jacob Lepperød startet isøndag med hver sin 2. plass, mens Nora Brodtkorb innledet mesterskapet med 3. plass. Etter første dag lå Lars Johan 2 og Nora 4 på sammenlagtlisten, mens Jacob lå på 13. plass. Andre dag fikk Lars Johan nok en god dag i lettvinden og ligger fortsatt to etter Gustav Wantzin. Nora har og hatt en strålende dag på vannet og har gått opp til 3 plass bare tre poeng bak lederen med gårsdagens serie 4-3-2.

Mesterskapet så langt er seilmessig preget av lite vind og vanskelige forhold på banen. På det meste har vinden tippet opp i 6-7 m/s, men den har gått raskt ned igjen til 2-4 m/s. Det er mye vindskift på banen som det er viktig å få med seg. Erfaringene fra EM for Masters som ble avholdt i forkant av dette mesterskapet er at vindskiftene er viktigere enn strømmen selv om den og er vanskelig og varierende pga store høydeforskjeller på høy- og lavvann. I tillegg til dette er det mye bølger på banen så det ar mange ting seilerne skal mestre.

Sammenlagt resultater etter fem seilaser:

Gutter

1. Gustav Wantzin DEN (5p)

2. Lars Johan Brodtkorb NOR (14p)

3. Kristian Præst DEN (23p)

15. Jacob Lepperød NOR (61p)

35. Ole Unger Weierholt NOR (125p)

48. Samuel Dalen Selås NOR (170p)

64. Christoffer Gurvin Skaaland NOR (225p)

66. Erlend Nøss Rustekaas NOR (232p)

73. Kristian Vale NOR (259p)

Jenter

1. Anna Munch DEN (9p)

2. Kristine Mauritzen DEN (11p)

3. Nora Brodtkorb NOR (12p)

32. Laila Cecilie Vevstad NOR (121p)