Norsk dominans dag én

Gode norske resultater i ORC-VM.

Publisert Sist oppdatert

En spiker, en andreplass, en tredjeplass og flere gode resultater ble den norske fasiten på dag en i VM for ORC. Spesielt i den raskeste klassen var de norske båtene dominerende.

I en seilas preget av lette vinder, store vindskift og trykkforskjeller, overbeviste de norske seilerne. I klasse A for de raskeste båtene tok Landmark 43 «Santa», med Claus Landmark som skipper, spikeren i dagens første og eneste seilas. Torkjel Valland og bergensbåten «White shadow», også en Landmark 43, tok tredjeplassen. Den siste av de tre norske Landmark 43ene «Destin», med skipper Tore Kandahl, ble tredje norske på en femteplass. Særlig de store og planende båtene slet i den lette vinden da de ikke fikk utnyttet fartspotensialet sitt.

Klasse B og C

I klasse B tok Martin Moe i NOR 202 «Vortex» andreplassen, mens Rudolf Ugelstad og mannskap i «Solgang» måtte nøye seg med en 20. plass. I klasse C endte den eneste norske deltakeren, «Sons of Hurricanes» på en 30. plass.

Skipper Thomas Nilsson i «Wolfpack» hadde nok ikke ideelle forhold og endte på en 15. plass og ble i tillegg protestert på av en annen norsk båt, «Camilla», Cookson 50 med skipper Ole Martin Vordahl. Resultatet av protesten er ikke klart enda. Arrangørene prøvde å starte enda en seilas, men måtte kansellere da forholdene ble for urettferdige. Etter litt venting ble det klart at vinden ville løye og båtene ble sent på land for dagen.

I morgen venter offshore distanseseilas på 60 nautiske mil og det er meldt lite vind. Yr.no melder mellom to til fem sekundmeter. Alle båtene seiler samme bane, men arrangørene har sagt at de er beredt på å korte ned banen.

Du finner alle resultatene her.