Kloakkstank, men gode seileforhold i Rio

Den norske troppen har hatt gode seileforhold på OL banene i Rio. Regattaen starter 3. august.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Den norske troppen i Rio, Henrik Begby, Maria Mollestad, Sebastian Wang-Hansen, Marthe Enger Eide, Mathias Mollatt og Tiril Bue.Foto Jan Steven Johannessen.

Den norske hovedtreneren Jan Steven Johannessen forteller om perfekte seileforhold med 12-14 knops sjøbris på banene der den olympiske regattaen skal arrangeres i 2016. Den kommende regattaen blir det første internasjonale testen før OL. Alle de  beste seilerne er på plass når startskuddene fyres av fra 3. august og utøver, men ettersom hver nasjon kun kan sende to i hver klasse og reisen til Rio er relativt kostbar, er det mange av de mindre nasjonene som avstår denne gangen.

Det er mye snakk om forurensningene i vannet og kloakkutslipp på den indre banen. På den ytre er vannet friskt og fint. Johannessen forteller at kloakkstanken er merkbar, men ikke værre enn det var i Barcelona i 1992 og i Qingdao i 2008.

- Det er viktig for seilerne å rette blikket mot seilingen istedenforå klage på forholdene, sier han. Brettene skal seile på den indre banen gjennom hele regattaen, mens Laserne skifter mellom indre og ytre bane.

Den norske seilertroppen  består av disse seilerne:

Laser Radial: Marthe Enger Eide og Tiril Bue,

Laser Standard: Mathias Mollatt og Henrik Begby,

RS:X: Maria Aadland Mollestad og Stebastian Wang-Hansen.