Brodtkorb best i lett vind også

Fjerde seildag i VM for E-joller bød på lett til moderat vind.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Nora Brodtkorb fornøyd med 7 plass. i andre seilas.

Her er Per Andreas Brodtkorbs faport:

Fjerde seiledag i VM var vi klare for lettvindsseilaser. Første start ble utsatt til klokken 14.00 for å vente på mer vind her i La Rochelle. Det blåste ca 2-3 m/s på morgenen under briefingen, men det tok seg jevnt oppover mot start. På første start blåste det 4-5 m/s.

Det har vist seg disse VM dagene at det kommer en ganske kraftig solgangsbris utover ettermiddagen. Når andre race startet kl 16 var vi oppe i 6-8 m/s men det var veldig varierende gjennom racet. Dagen har gitt endel skifter på sammenlagtlisten for gutter, med unntak av Lars Johan som leder suverent og Oscar Bengtson som fortsatt holder andre plassen.

Lars Johan seilte i dagens to seilaser inn til 3. og 1. plass, men fikk stryke tredje-plassen og står nå med 7 poeng på toppen. Oscar er 24 poeng bak og står med 31 poeng som tellende. Fra andre plassen til syvende plassen skiller det nå bare femten poeng så pallplassene er på ingen måte delt ut enda. Pau Schilt fra Spania klatret i dag opp på tredje.

I jenteklassen klarte Anna Livbjerg å seile seg opp til første i begge racene og har nå seksten poengs margin til andreplassen. Nora Brodtkorb imponerer også med jevn seiling i toppen og seilte inn til 12. og 7. plass i dag og ligger nå sammenlagt på 9. plass.

Blant guttene hadde Henrik Andersen en fantastisk første seilas hvor han seilte inn til 9. plass, men det andre gikk litt dårligere så han ligger nå 16. sammenlagt. Håvard Aker er fortsatt tredje beste av de norske nå på 17. plass. Han sliter litt med startene sine her nede og må derfor jobbe hele tiden for å seile seg opp. I de fleste seilasene her har han seilt  opp 20-30 båter og klarer å komme i mål rundt 20 hver gang.

Fullstendig resultatliste for jenter og gutter