Seks av seks

Lars Johan Brodtkorb lot seg ikke stoppe av streikende fiskere, og tok sin sjette VM seier av seks mulige.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Blokkaden oppheves for seilerne

Her er rapporten fra Per Andreas Brodtkorb:

Lars Johan Brodtkorb vant dagens eneste seilas og er dermed på toppen med seks seire av seks mulige. Vinden var rundt 5 m/s og det var strålende sol. Henrik Andersen seilte i dag igjen en god seilas og gikk i mål på 13. plass. Nora Brodtkorb seilte flott i jenteklassen og gikk i mål på 5. plass. Hun hadde ligget 4 i hele seilasen men ble dessverre slått på målstreken av Vilma Bobeck.

Etter forhandlinger med de streikende fiskerne som blokkerte havnen håpet regattakomiteen at de hadde blitt enige om at seilerne skulle få slippe gjennom blokkaden i et tidsvindu på ca 20 min. Vi fikk beskjed om at AP ville gå ned kl. 14.45 og at alle skulle gå på vannet samtidig kl 14.40 for å slippe gjennom samtidig. Vi var spente når alle gikk ut for å se om vi ble sluppet gjennom og det ble vi. 15.05 gikk de siste seilerne igjennom og havneløpet ble stengt igjen. Større seilbåter som ville ut ble hindret.

Første startsignal gikk kl. 15.45 i 5 m/s med Blue Peter. Dette gikk ikke på et ivrig guttefelt. Først på tredje startforsøk kom de avgårde. Da hadde vinden økt til 6-7 m/s og det var fri pumping. Vinden varierte for guttene gjennom seilasen, fra 7 og ned til 4 m/sek og opp igjen til 8, men pumpeflagget ble aldri tatt ned for dem. Det var fantastisk gledelig å se at VM-debutanten Sondre Butler Wang gjorde en fantastisk start og lå en stund 3 av alle. Dessverre tapte han litt inn mot merket og rundet 16, men det er en skikkelig opptur å ligge helt i toppen i dette feltet når han tidligere har ligget rundt 60. Han tapte litt inn mot mål etter noen store vindskift og gikk i mål som 47. Henrik Andersen rundet ca 5. på første kryss, og tapte litt gjennom racet men en 13. plass er supert. Håvard Aker fikk en katastrofestart, men hadde en skikkelig opphentingsregatta og seilte seg opp fra 50+ til 21. plass i mål.

Nora fikk en flott start og gikk helt i toppen oppover kryssen. Hun rundet som nummer 3 på de første to merkene, så ble det 4 på de neste to merkene før hun dessverre tapte på målstreken og gikk i mål som nummer 5. Pumpeflagget gikk ned for jentene på første kryssmerke fordi det blåste betydelig mindre på innerloopen. Aleksandra Gulbrandsen som også VM debuterer fikk mesterskapsbeste i dag med 27. plass. De øvrige norske gikk i mål som følger: Kristine 43., Martin 71. og Kristoffer 55.

Resultater etter 6 seilaser:

1. Lars Johan Brodtkorb NOR (5p)

2. Oscar Bengtson SWE (23p)

3. Valerian Lebrun FRA (24p)

15. Henrik Andersen NOR (90p)

18. Håvard Aker NOR (107p)

52. Martin Johan Janssen NOR (243p)

59. Kristoffer Rosmo NOR (274p)

62. Sondre Butler Wang NOR (299p)

1. Anna Livbjerg DEN (5p)

2. Mathilda Geron FRA (17p)

3. Kristine Mauritzen DEN (18p)

7. Nora Brodtkorb NOR (41p)

38. Aleksandra Gulbrandsen NOR (168p)

39. Kristine Gustavsen NOR (182p)