Magne Brekkes «Wanda» slo igjen «Sira» klart, denne gang i lett unnavindsseilas.
12 meteren «Anitra» var første båt i mål

Fløteseilas til Son

Om gårsdagen bød på regn og kuling, kunne dagens distanseseilas i Europe Week knapt ha vært bedre.

Publisert Sist oppdatert

Etter fire timers parade gjennom Vestfoldskjærgården samlet hele flåten seg syd om Vallø for fellestart på etappen til Son. Set så lenge ut til å bli en vindfattig dag, men like før start kl 1400 slo vinden inn fra syd, senere økende og med dreining mot vest.

Som alltid når vinden friskner aktenfra er det utfordrende å lede, men her var det en håndfull båter som tok tet fra start, 12 meterne «Anitra», «Érna Signe» og «Le Cid», 8 meterne «Wanda» og «Sira», samt Birgen Kullmanns «Touch Wood», ex «Baby Grand» og entonneren «Buschemai» fra Bremen. Her gjeldt å seile på trykkene, og den som lyktes best i dette var Dag Usterud som satt til rors på «Wanda», og som bygget opp en stor ledelse, først og fremst på 8 meter rivalen «Sira», men også på resten av denne gruppen.

Etter hvert som vinden stabiliserte seg var det ikke mulig å holde 12 meterne bak, og «Anitra» og «Erna Signe» som seg begge forbi, men «Wanda» greide likevel å holde 3. plassen på utseit tid i mål. Den videre rekkefølgen var «Buschemai», «Touch Wood», «Le Cid» og «Sira».

Vi kommer senere tilbake med en fullstendig resultatliste, og i mellomtiden er glade seilere samlet i Son i påvente av den store rekefesten.